Anneli Waaler og Aud Tamburstuen Adsen i Guri Malla.

Guri Malla holder butikken åpen lenger for deg og din kohort

I ni år har Anneli Waaler og Aud Tamburstuen Adsen drevet livsstilsbutikk i Kongsvinger. Årets julehandel blir spesiell, men de to stiller gledelig opp for sine kunder, både i butikk og over sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Julehandel: Guri Malla

Ta julehandelen lokalt i år!
Mitt Kongsvinger vil i serien «Julehandel» vise frem det lokale næringslivet, og oppmuntrer våre lesere til å ta julehandelen lokalt i år.
Vi ønsker tips om lokale aktører som yter den ekstra servicen til jul og under koronakrisen.
Tips oss på tips@mittkongsvinger.no

— I våres var det tøft, i hvert fall under de første månedene. Da koronatiltakene nok en gang ble strammet inn, tenker man jo: Orker vi en runde til?

Det sier Anneli Waaler. Sammen med Aud Tamburstuen Adsen driver hun butikken Guri Malla i Storgata.

De holdt åpent gjennom hele våren, til tider med redusert åpningstid og bemanning. Også denne runden har de kunnet holde butikken åpen. De har vært heldige, bedyrer de.

— Det har heldigvis gått bra så langt, vi prøver å være fornuftige videre også.

Livsstilsbutikken Guri Malla er blant byens frittstående forretninger og fører et bredt vareutsalg. Dørene til butikken åpnet de 18. november 2011.

Nå står den viktige julehandelen for tur, og Anneli og Aud er spente på resultatet.

De står mer enn klare til å være behjelpelig for sine kunder.

— Vi tilbyr å kjøre pakker hjem på døra. Dette gjorde vi også i vår, og flere benyttet seg av tilbudet da.

Et helt nytt tilbud har de også kommet med i tiden frem mot jul:

— Kundene kan få butikken for seg selv på kveldstid. Det gjelder både om man ønsker å komme alene, eller om flere i samme kohort vil handle sammen.

— Vi strekker oss dit vi kan. Det er det minste vi kan bidra med, vi kunne jobbet døgnet rundt for de som vil handle hos oss, sier Anneli.

Nå står den viktige julehandelen for tur. Anneli og Aud er spente på resultatet av årets.

Tilbakemeldingene fra kundene er at dette er et kjærkomment tilbud. Nå venter Anneli og Aud på at julestemningen skal inntreffe hos befolkningen.

Butikken har de klar til jul, fremme står blant annet juletre, pynt og gavebord. Guri Malla har gaveartikler innen det meste: klær, tilbehør, interiør og delikatesser.

— Her finnes noe for enhver smak. Klær kan jo være vanskelig å kjøpe over nett, men vi har også andre varer.

— Det tenker vi er bra, nå som mange kvier seg for å ta turen ut og inn i butikker. Det bør man jo heller ikke gjøre ukritisk, sier Anneli.

Å kommunisere med kunder over Facebook er noe de allerede har innarbeidet.

Til uka fyller Guri Malla ni år. I 2016 fikk de større lokaler, de siste fire årene har de vært i det som er Kongsvinger musikksenters tidligere lokaler.

— Vi tilbyr personlig service over nett, ikke bare ansikt til ansikt. Det blir mer personlig enn å handle i nettbutikker, også er det bedre enn postordre. Her får du varer pakket ferdig og levert hjem på døra. Vi kan også sette på pakkelapp for deg, sier Aud.

Tilbudet om å kjøre varer hjem på døra gjelder naturligvis kunder som bor i nærområdet. På spørsmål om de har et avgrenset område, svarer de med et smil:

— Butikken er i Kongsvinger, Aud bor på Skotterud og Mabel som jobber hos oss bor i Odalen. Vi kjører mer enn gjerne til kunder i hele Kongsvinger-distriktet.

Poeten Trygve Skaugs tekster trøster litt ekstra i denne spesielle tiden, og det går jo over.
Powered by Labrador CMS