To av de frivillige, Rigmor Bakken og Reidun Hagerud, er glade for å kunne gi 30.000 kroner til sykehjemmene i Kongsvinger.

Overskuddsfabrikken åpner julebutikken

For dem betyr det svært mye å få, men vel så gledelig for de frivillige er det å gi. Overskuddsfabrikken har åpnet julebutikken og deler ut nærmere en kvart million kroner før jul.

Publisert Sist oppdatert

Julehandel: Overskuddsfabrikken

Ta julehandelen lokalt i år!
Mitt Kongsvinger vil i serien «Julehandel» vise frem det lokale næringslivet, og oppmuntrer våre lesere til å ta julehandelen lokalt i år.
Vi ønsker tips om lokale aktører som yter den ekstra servicen til jul og under koronakrisen.
Tips oss på tips@mittkongsvinger.no

De frivillige i Overskuddsfabrikken har allerede bestemt at deres julebonus og 30.000 kroner skal gå til sykehjemmene i Kongsvinger. Også musikkgruppen MusiGal, som nylig fylte ti år, samt Fargebandet får fem tusen kroner hver.

Dette ble offentliggjort onsdag, samme dag som Overskuddsfabrikken åpnet årets julebutikk. Gjenbruksbutikken i Kongsvinger får inn julevarer til butikken gjennom hele året, takket være en giverglad befolkning. Julevarene oppbevarer de i kjelleren frem til jula nærmer seg. Kjelleren er nå åpen og en del av julebutikken.

Og det er ingen tvil om at gjenbruk er i vinden, også her i Kongsvinger. Denne formiddagen var det kø inn til butikken i Sofies gate. Allerede en snau time etter åpningen var mange av julenissene til salgs i butikken revet bort.

De frivillige som jobber i butikken forteller at det fortsatt er et godt utvalg varer igjen. Overskuddfabrikkens åpningstider er 12-17 onsdag, torsdag og fredag.

Styret i Overskuddsfabrikken skal også dele ut 200.000 kroner i desember. Styrets formål er først og fremst å gi penger som gagner barn og unge, integreringstiltak eller fysisk og psykisk funksjonshemmede. Søknadsfrist er 1. desember.

Daglig leder Geir Hagerud i Overskuddsfabrikken er svært stolt av de frivillige. De siste tre årene har de delt ut 500.000 kroner hvert år. I år blir det totaltsett litt mindre som følge av koronapandemien og at butikken måtte holde stengt i to måneder.

— Men vi hadde en veldig bra høst, og fortsatt er det mange som besøker Overskuddsfabrikken, sier Hagerud og ser utover butikken hvor en kan finne det meste til hjemmet.

Overskuddsfabrikken er en ideell stiftelse etablert og driftet av Kongsvinger kommune og Kongsvinger boligstiftelse. Det drives i samarbeid med Kongsvinger nærmiljøsenter, frelsearmeens rusomsorg og andre frivillige. De beskriver selv sitt mål som å skape overskudd ut fra aktivitet og aktivitet ut fra overskudd.

Se billedserie fra åpningen av julebutikken under:

Det ble solgt mange nisser, denne første dagen som julebutikken holdt åpen
Adis Ibrahimovic, Sverre Wold, Geir Hagerud, Sverre Rensmoen og Christoffer
Solveig Bjørklund
Overskuddfabrikkens julebutikk er nå åpen
Lilly Hermanstad, Randi Ryen, Oddny Bjåland, Maria Bukåsen (bak) og Nataliia Zemgulis
Venkah Gjermundsen og Geir Hagerud
Powered by Labrador CMS