Kommentar

I år må vi ta julehandelen lokalt

Det er fortsatt over en måned til jul, men mange er i gang med alt som skal gjøres. Julegavene skal handles, frysere fylles, sju sorter bakes og huset vaskes, før julefreden omsider kan senke seg.

Glem listene over alt du skal gjøre for et øyeblikk.

Julen er som kjent tid for ettertanke og omtanke. Endelig går det «mørke» 2020 mot slutten. Håpet er at julen kan gi oss en velfortjent pustepause, og at det nå er lysere tider i vente. Er det noe koronakrisen har vist oss, er det viktigheten av det nære. Og da mener jeg ikke bare hvem våre nærkontakter er, mange tilbringer mer tid hjemme og i nærmiljøet. Plutselig ble også den korte turen over grensa og billig ribbe veldig langt unna.

I år må vi ta julehandelen lokalt.

Kjøp julematen på nærbutikken, handle julegaver hos de enestående forretningene vi har, lov bort en lokal kultur- eller matopplevelse. Mulighetene er mange, og handler du lokalt er du med på å opprettholde disse tilbudene i lokalsamfunnet vårt og arbeidsplassene næringene gir.

Mange ønsker seg, forståelig nok, en effektiv julehandel. Vi blir også rådet til å holde oss mer hjemme. Handelsorganisasjonen Virke tror 2020 vil gi tidenes julehandel på nett. I snitt bruker nordmenn 11.000 kroner på jula, inkludert julemat. Dette er summer som kan komme lokalt næringsliv til gode, og det er vi forbrukere som bestemmer hvor vi legger igjen våre penger.

Kjøp julematen på nærbutikken, handle julegaver hos de enestående forretningene vi har, lov bort en lokal kultur- eller matopplevelse.

Våre lokale aktører har vist, og fortsetter å vise seg, fra sin aller beste side under denne spesielle tiden. De yter god service, men på avstand. Utvider egen arbeidstid for å holde forretningen åpen lenger for deg og meg. Noen tilbyr å kjøre varene hjem på døra di, slik at du slipper å ta turen fysisk inn i butikken. I tiden fremover vil Mitt Kongsvinger vise frem vårt lokale næringsliv og de som yter det lille ekstra. Vi ønsker å fremme en koronavennlig, lokal julehandel.

For med lokale aktører som våre, som står på for kundene sine, skulle det bare mangle at vi gir tilbake. Enkelte varer kan være dyrere enn de er på nett eller over grensa, men tro ikke det alltid er slik. Du får også personlig service og pengene dine er med på å holde liv i våre enestående forretninger, i by og bygd.

Tenk derfor over hvilke muligheter du har i nærmiljøet og legg størst mulig del av julehandelen lokalt. I det store regnskapet er det mer å tjene enn å tape på det.

Powered by Labrador CMS