Det lokale salgsbordet midt i Norli-butikken til Hilde Røe på Kongssenteret rommer et 30-talls titler. Stor bredde preger utvalget, og to store forfattere er med på å brøyte vei for mange av de andre.

— Det er nå interessen er størst

Butikksjef Hilde Røe i Norli Kongssenteret har prioritert plass til de lokale forfatterne. Det lønner seg.

Publisert

— Det er helt tydelig at denne typen litteratur er en del av oss som stadig flere ønsker å bli bedre kjent med. Lokalhistorie, ispedd sterke menneskeskildringer og dypere granskning av enkeltstående hendelser, er virkelig med på å fylle ut bildet av hvor vi kommer fra og hvem vi er, sier Hilde, som vanlig smilende som ei sol uansett vær og føreforhold.

Det er en flott «bokett» (unnskyld skrivefeilen) av lokale bøker hun har dandert ut over bordet midt i butikken.

Nærmere 30 lokale titler i et stort spekter av kategorier ligger og venter på hungrige kunder som er på julehandel.

— Salget av disse bøkene går jevnt og trutt gjennom hele året, men nå har vi gitt dem enda litt bedre plass og interessen er absolutt størst ved juletider. Noen av titlene er vi til og med gått tomme for, sier Hilde Røe, som berømmer de store lokale kanonene Levi Henriksen og Heidi Linde for å brøyte veien.

— Det hjelper veldig å ha store, lokale forfattere på bordet, det gir enda bedre muligheter for alle de andre. I sum så betyr det at alle selger bedre, konstaterer bokhandleren i Kongssenteret.

Powered by Labrador CMS