KIL-KJELSÅS LØRDAG KLOKKEN 13.00 DIREKTE PÅ MITT KONGSVINGER

KIL-trener Eirik Mæland er spent, men gleder seg til å kjøre i gang med treningskamper. Lørdag er Kjelsås gjester i Kongsvingerhallen.
KIL-trener Eirik Mæland er spent, men gleder seg til å kjøre i gang med treningskamper. Lørdag er Kjelsås gjester i Kongsvingerhallen.

Klare for årets første kamp

Eirik Mæland ser frem til endelig å spille kamper igjen. Lørdag kommer Kjelsås til Kongsvingerhallen. – Det gleder vi oss til. Kjelsås blir en fin pekepinn på hvor vi står, sier KILs nye hovedtrener.

Publisert Sist oppdatert

Koronapandemien slipper ikke taket og har gjort oppkjøringen til årets sesong spesiell. Vanligvis hadde KIL gjennomført et par-tre treningskamper allerede nå som vi er passert midten av februar.

– Jeg synes jeg har sett mye positivt etter at vi startet å trene i januar. Guttene står på og de har en god innstilling til treningene. Men nå blir det kjekt å kunne spille kamp igjen. Da får vi en status på hvor vi står i forhold til motstandere – og ikke bare matche oss internt, sier Mæland til Mitt Kongsvinger.

Etter mye usikkerhet har myndighetene åpnet opp for at klubbene kan spille til sammen fem treningskamper – foreløpig uten publikum. Mitt Kongsvinger streamer imidlertid lørdagens kamp mot Kjelsås direkte lørdag klokken 13.00.

TEGN ABONNEMENT PÅ MITT KONGSVINGER HER

KIL-treneren håper å kunne få se resultater på det han har terpet på i vinter.

– Det er i første rekke forsvarsspillet, med gjenvinning og høyt press. Og så håper jeg at vi viser høyere intensitet enn Kjelsås – at vi forhåpentlig har trent bedre enn dem, sier Mæland.

– Offensivt så ønsker jeg å se prinsippene vi har jobbet med, hvilke posisjoner vi har spillerne i når vi skal angripe, legger han til.

– Kommer vi til å se KIL spille på en annen måte i år enn i fjor?

– Vi vil ha opp intensiteten, både i gjenvinning og at vi vil presse høyere. Offensivt er det tuftet på mye av det vi jobbet med i fjor, men vi vil at ting skal gå hurtigere fremover. Det blir viktig for oss. Men det var tanken i fjor også, selv om det ikke alltid så slik ut.

– Hva er status i dag – hvordan synes du KIL ligger an?

– Vi føler vi ligger bra an, men det gjør kanskje alle i februar. Derfor er det viktig å få en kamp som kan gi oss en pekepinn på hvor vi står. Men jeg tror gutta begynner å komme i bedre og bedre form, selv om vi fortsatt har en jobb å gjøre.

– Hvordan ser spillerlogistikken ut?

– Vi ser på noen posisjoner, og spesielt bakover på banen er vi litt få i antall og må få inn et par spiller. Fremover synes jeg det ser bra ut. Både på midten og i angrepet er jeg veldig fornøyd med hva vi har.

– Hva forventer du av Kjelsås i årets første treningskamp?

– De er et godt 2. divisjonslag, og sånn sett et greit lag å måle oss mot. Forhåpentlig vil vi vise at vi har et annet nivå inne.

– Nå er det bestemt at det blir bare fem treningskamper. Hva tenker du om det?

– Det beste ville vært å spille flere kamper, men situasjonen er som den er. Vi må bruke de kampene godt og være enda råere på å prioritere og spisse laget tidligere, sier Mæland.

Powered by Labrador CMS