Foreløpig ingen nye smittetilfeller tirsdag

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding tirsdag ettermiddag opplyser Kongsvinger kommune at det foreløpig ikke er påvist nye koronatilfeller.

— Det ble i går testet så mange som 650 personer, og klokken 10.00 i dag hadde vi fått svar på ca. halvparten av disse. Vi venter fortsatt på prøvesvar, og i dag testes første trinn ved Øvrebyen videregående skole samtidig som det er stor pågang på koronatelefonen, skriver kommunen.

Kongsvinger kommune roser innbyggerne for å følge smittevernreglene samt de nasjonale og lokale tiltak.

— Vårt mål er at barnehager, skoler og høyere utdanning skal holdes åpne, for å opprettholde virksomheten i helse- og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner.

Følgende nye tiltak innføres:

Vennersberg skole: Alle elever testes torsdag 03.12. Informasjon om tidspunkt kommer direkte fra skolen. Det gjennomføres hjemmeundervisning inntil videre.

Videregående skoler kommer med egne presiseringer rundt drift i løpet av dagen.

FHI anbefaler at sykehjem skal teste alle ansatte ukentlig i områder med mye smitte. Kongsvinger kommune følger denne anbefalingen og tester i tillegg alle ansatte ved HDO (heldøgns omsorgsboliger) og hjemmesykepleien ukentlig.

Alle gjeldende tiltak i Kongsvinger kommune kan du lese her.

Totalt 56 personer har fått påvist koronasmitte siden søndag 22.11.2020. Anslagsvis 1.200 personer er i karantene. Testing og smittesporing utføres fortløpende. Det er i løpet av den siste uken gjennomført testing av over 1500 personer.

Powered by Labrador CMS