Ordfører og rådmann om den krevende koronasituasjonen: — Bør avlyse eller utsette alle sosiale sammenkomster

Publisert Sist oppdatert

Mandag formiddag formidler ordfører Margrethe Haarr og rådmann Lars Andreas Uglem en viktig beskjed til innbyggerne i Kongsvinger kommune:

— Hold dere mest mulig hjemme og begrens sosial kontakt med andre.

Kongsvinger har den siste uken hatt flere smittede enn de foregående åtte månedene til sammen i kommunen. Siden sist søndag har kommunen registrert 47 smittede, og over 1.000 innbyggere sitter nå i karantene.

Å sitte i karantene betyr at man skal følge nasjonale myndigheters retningslinjer for karantene og isolasjon. Det innebærer blant annet at du ikke skal gå på jobb, skole eller barnehage, oppsøke offentlige steder, unngå å gå på besøk eller delta på fritidsaktiviteter, minner kommunen om.

Skjermer barnehagene og småskolen

Den siste uka har kommunen testet til sammen 1.350 innbyggere.

— Det gjøres en enestående innsats fra smitteteamet med testing og smittesporing. Kriseledelsen følger situasjonen tett, og setter inn målretta tiltak for å begrense smittespredning. Vi opplever at vi har noe bedre oversikt og kontroll over situasjonen enn for noen dager siden, men de neste dagene blir svært viktig for at vi skal komme tilbake der vi var før de siste smitteutbruddene.

— Vi gjør det vi kan for å skjerme barnehagene og småskolen. Det er svært viktig at vi klarer å opprettholde et godt tilbud for denne aldersgruppen, særlig med tanke på de mest sårbare barna. En nedstenging av barnehager og småskolen vil også bety at mange foreldre må være hjemme, som igjen betyr at mange helsearbeidere, sykepleiere, lærere og andre i samfunnsviktige funksjoner kan bli avskåret fra å gjøre viktig arbeid i denne perioden, skriver ordfører og rådmann mandag.

Felles innsats

— I mars hadde vi stort fokus på at denne situasjonen ville kreve noe ekstra av oss. Nå ber vi dere alle om å bidra med det dere kan, for nå er vi igjen i en krevende situasjon. På den måten vil vi sammen klare å løse situasjonen på best mulig måte. Vi må følge de råd, anbefalinger og retningslinjer som kommer - hvis vi skal klare å stoppe smittespredningen.

— Vi oppfordrer dere sterkt til å følge de generelle smitteverntiltakene. Den kommende uka vil være avgjørende!

— Dette betyr at alle typer for sosiale sammenkomster bør avlyses eller utsettes. Alle aktiviteter utenfor hjemmet som ikke er høyst nødvendig, bør unngås. Denne uka er ikke tiden for å gjøre unna julehandelen, trene på treningssenteret, ha julebord med jobben eller gå på restaurant. Hvis du stiller deg spørsmålet om «kan jeg.. ?», så er svaret mest sannsynlig nei. Vår felles innsats er avgjørende for at vi får kontroll på situasjonen, og at vi kan åpne opp samfunnet og redusere tiltakene senere i desember. Helt avslutningsvis ønsker vi å rette en stor takk til dere alle for at dere stiller opp for hverandre og blir med på dugnaden. Ta vare på hverandre. Hold hodet kaldt og hjertet varmt, skriver Haarr og Uglem avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS