Sommerværet fortsetter over helgen. Selv om det mot slutten av uken er meldt litt mer ustabilt, så vil temperaturene være hyggelige.

Sommerværet fortsetter til uka

Folk i Kongsvinger har kjent på sommerfølelsen de siste dagene, med strålende sol og temperaturer godt opp på 20-tallet. Det vil fortsette et stykke ut i uken.

Deretter blir det trolig en litt mer ustabil værtype – selv om det fortsatt stort sett blir pent vær, ifølge meteorologen.

– Fra midten av uken og inn mot helgen kan vi få litt lavere temperaturer og kanskje noen byger, særlig om ettermiddagen, sier Haga.

– Temperaturen vil ligge på rundt 20 grader. Så det blir fortsatt varmt, men ikke riktig så sommerlige temperaturer som vi har hatt nå, sier han.

Når været blir litt mer ustabilt, er det også mer krevende å melde. Haga tror folk gjør lurt i å sjekke værmeldingen inn mot neste helg.

– Det kan være greit å følge med fra dag til dag – kanskje noen ganger også fra time til time. Når det blir mer bygepreget vær, kan det være litt usikkert hvor det kommer og hvor kraftig det blir, sier han.

Lite nedbør den siste tiden har også medført skogbrannfare i store deler av landet. Selv om det har vært kjølig inntil de siste dagene, har det ikke kommet mye regn. (©NTB)

Powered by Labrador CMS