I Kongsvinger våknet man i dag opp til snøbelagte veier. Nå jobbes det på spreng for å holde trafikkbildet ved like.

Kraftig snøfall – og kaos

Det har falt store mengder snø i Oslo, Viken og Innlandet natt til torsdag. Både politiet og Vegvesenet ber folk beregne god tid og ta det med ro i trafikken. Brøytemannskap jobber på spreng.

Publisert Sist oppdatert

Det er varslet mer snø torsdag, og vegsentralen oppfordrer bilister som har tenkt seg ut på veiene om å ta det med ro.

l Kongsvinger er det GIVAS som i kommunens tjeneste brøyter veiene. GIVAS sin driftsleder for vei og anlegg, Johannes Hodøl, sier de kjørte ut de første brøytebilene mellom klokka fire og seks på morgenkvisten.

– Husk å kjøre etter værforholdene. Vi har rundt femten brøytebiler i Kongsvinger som nå jobber med å brøyte de ulike stedene, sier Hodøl.

Kommunestyret har tidligere bestemt at det først må snø syv og en halv centimeter før GIVAS kan begynne brøyting. Slik det ser ut nå anslår Hodøl at de vil gjøre flere utkjøringer mellom klokken 13.00 og 16.00, og en gang til senere på kvelden.

– Det tar oss syv timer å brøyte hele kommunen, så det blir jo egentlig brøytet fortløpende. Det vil variere litt rundt omkring avhengig av hvordan forholdene er, det er spesielt vanskelig å fange opp alt på grunn av vinden, sier Hodøl.

Han sier folk kan kontakte deres vakttelefon dersom de merker at et område blir veldig ille. Selv om de ikke skal ha hatt spesielt mange henvendelser så langt i dag, tror han det nok vil begynne å komme inn en god del utover dagen.

Når Mitt Kongsvinger tar kontakt med Kristiansen Bilberging Og Bilutleie AS ved Vinger Hotell ble torsdag, forteller medarbeider Leif Rybråten at det jobbes for fullt. Han var selv på vei ut til et oppdrag når han besvarer avisens henvendelsen og opplyser om at de drar ut på rundt fire berginger i timen.

– Det er fullt kjør nå, du ser jo hvordan det ser ut ute. Det er stort sett personbiler vi hjelper, rakk han å fortelle før han måtte tilbake til virket.

– Vi oppfordrer trafikantene til å tilpasse farten etter forholdene og beregne ekstra tid. Alt av brøytemannskap er ute, melder Vegtrafikksentralen.

Alle fjelloverganger mellom Østlandet og Vestlandet er også stengt torsdag morgen. Når de kan åpne er ikke avklart.

Stine Fredriksen, kontaktperson i Innlandet kollektivtrafikk forteller at deres busser i Kongsvinger for tiden er i rute på tross av forholdene. Hun har håp om at det vil fortsette sånn utover dagen.

Powered by Labrador CMS