De syv nye lokalheltene i Kongsvingers skeive miljø; Ingrid Vestli Aanerud, Rebecca Sæther Maurbakken, Mona Eide Onstad, Riya Komila Budania, Marthe Sørli, Emily Bull og Ludvig Olsen Brøntveit gikk først i den nye Pride-paraden de selv har muliggjort.

– Jeg er helt «sjokka» selv jeg, hadde aldri trodd det skulle bli så mange

Det var svaret femten år gamle Riya Komila Budania ga da hun og Mitt Kongsvinger sto ved byscenen og skuet ut over det regnbuefargede folkehavet på torget før paraden lørdag ettermiddag. Den aller første Kongsvinger Pride var en braksuksess.

Publisert Sist oppdatert

Denne gjengen på syv, der alle unntatt en er under atten år, har på bare to til tre uker brakt en ny tradisjon til Kongsvinger. Samtidig som de har hjulpet til med å bringe det skeive miljøet i ikke bare kommunen, men hele regionen sterkere sammen.

Lørdag ettermiddag gikk mange flere skeive og støttende enn arrangørene selv sier de hadde drømte om i historiens første Kongsvinger Pride.

Da Mitt Kongsvinger møter de da slitne, men fortsatt energiske arrangørene etter paraden, talene og dagen i seg selv var over, fortalte de at det ikke kunne blitt noen bedre start på den nye folkefesten enn dette.

Powered by Labrador CMS