Paprikaen er allerede sådd, og i mars skal blomstene plantes sier Anette Skarstad

Det spirer og gror på Skarstad

På Skarstad utenfor Kongsvinger er man godt i gang med forberedelsene til 2021-sesongen. Etter en god 2020-sesong med mange besøkende vil de nå øke bemanningen på kjøkkenet.

Publisert Sist oppdatert

– I mars måned begynner vi med blomsterstiklinger, og rundt påsketider vil mye bli sådd, sier Anette Skarstad.

Familiebedriften Skarstad gartneri er godt i gang med å forberede sesongen 2021. Inne i gartneriet er cirka 4.000 tomatplanter og cirka 350 paprikaplanter allerede plantet, og mer skal det bli.

Behov for flere ansatte

Gartneriet like utenfor Kongsvinger nærmer seg 100 ulike grønnsaksvarianter og planter i sitt utvalg.

– Vi sikter mot å ha røde tomater klare for salg til 1. mai, men det avhenger mye av været fremover. Med mye gråvær kan det ta lengre tid, sier Anette Skarstad.

Fra i juni måned regner gartneriet å kunne tilby flere sorter grønnsaker for salg.

Arbeidet med å forberede sesongen startet allerede i romjula på Skarstad, da var tre generasjoner Skarstad i sving med å så tomater.

Gårdsbutikken ble for noen år siden utvidet med en egen cafe, og foran årets sesong ser man et behov for flere ansatte på kjøkkenet.

— Vi hadde en veldig god sesong i 2020, og hadde på det meste sju ansatte på kjøkkenet. Vi har allerede en kokk, men tenker at vi trenger ytterligere en som kan ha fokus på bakst og kaker, forteller Linda Skarstad, som har ansvaret for servering og gårdsbutikken.

Hun legger til at den de ansetter vil bli del av et godt kjøkkenteam.

Linda Skarstad trenger mer hjelp på kjøkkenet på Skarstad

2020 var en god sesong for Skarstad med mange besøkende.

–Vi måtte organisere oss annerledes på grunn av korona, men med bare hyggelige kunder har dette gått bra, sier Linda Skarstad.

Vurderer å forlenge sesongen

Gartneriet rett utenfor Kongsvinger ser også på muligheter for å strekke sesongen litt.

—Vi har fått en del henvendelser om å utvide sesongen, dette er noe vi ser på. Vi vurderer derfor om vi skal utvide sesongen med noen helger før jul, men ingenting er bestemt, sier Linda Skarstad.

Også tomatene er sådd, og Anette Skarstad håper å ha røde tomater klare for salg 1. mai.
Powered by Labrador CMS