KORONA-LETTELSE:

Med skarpt føre og lettere korona-restriksjoner, får den tradisjonsrike Vinterfestivalen selskap av kulturfest på små scener. Bildet er fra 2018.

Vinterfestivalen blir også en scenefest

Med lettere smittevern-regime blir det kulturfest under Vinterfestivalen.

Publisert

Regjeringens nye smittevernregler gjør at kulturfesten «De små scener» går som planlagt 3. til 6. februar.

Det skriver initiativtaker Lars Ovlien i en pressemelding.

– Det er viktig både med tanke på kulturnæringen, de ulike scenene og publikum at vi gjennomfører den planlagte kulturfesten, selv om vi på langt nær kan ha fulle hus, sier han.

Bordservering og munnbind

– Det har blitt et variert og spennende program, og vi gjennomfører med de begrensningene og mulighetene som finnes. Konserten med Øystein Greni på Kafé Bohem lørdag er allerede utsolgt, og det har gått en del billetter til andre arrangementer også, forteller Ovlien.

– Vi har måttet redusere publikumskapasiteten vesentlig, så det er plass til 25 på Hos Marie, 50 på Kafé Bohem og 30 på Kvinnemuseet. I tillegg har vi operapub og bokbad med Jan Kjærstad og Levi Henriksen i Slaveriet, der vi kan ha 40 personer, og viser forestillingen Mistero Buffo med Terje Strømdahl i Herdahlsalen. Serveringsstedene vil ha bordservering og krav om munnbind inn og ut av lokalene i tråd med nasjonale tiltak, utdyper han.

Regjeringen har lagt spesielt vekt på viktigheten av å normalisere hverdagen for barn og unge. Helgen 5. og 6. februar kan de oppleve skirenn rundt festningen, aktiviteter hos Kongsvinger Museum, barneteater i Herdahlsalen, møte med forfatter Heidi Linde og ikke minst den tradisjonsrike akedagen fra festningen.

Urpremiere

– Vi er glade for at vi kan bidra til å skape aktiviteter innenfor gjeldende smittevernregime med god avstand og begrensninger på antall som er med. Vi håper folk støtter opp og samtidig tar nødvendige hensyn, sier Uno Arnesen, daglig leder i Byen Vår, som arrangerer den tradisjonsrike Vinterfestivalen som Kulturfesten er en del av.

Teater i Glåmdal og KIL Ski er også med på arrangørsiden.

Festivalen sparker i gang med urpremiere på et nytt skuespill.

– «Fabelaktige Erika fra Øvrebyen – pianistinden som erobret Europa» forteller i ord og toner historien om den verdensberømte pianisten Erika Lie fra Kongsvinger, sett gjennom øynene til storesøster Ida Lie. På scenen står skuespiller Kathrine Kolgrov og pianist Dorina Komani og musikken spenner fra Chopin og Grieg til Nordraak og Sinding. Vi håper mange vil bli bedre kjent men en av de mest spennende kvinnene fra Kongsvinger, sier teatersjef Øivind Roos i Teater i Glåmdal, som også har skrevet manus til forestillingen.

Treski og jazz

Lørdag blir det også skirenn for voksne rundt festningen, men da oppfordres det til å stille i historiske klær. I begge skirennene vil det bli trukket ut ski fra Rønning Treski som premie. Arrangørene tar forbehold om gode nok snøforhold.

Fredag og søndag er det jazzkonserter på kafeen Hos Marie i Aamodtgården.

Fredag er det også konsert med Roger Græsberg og Unnveig Aas på Kafé Bohem. Begge er aktuelle med nye utgivelser i år. De har med seg gitarist Krister Skadsdammen. Oppvarming er de lokale stjerneskuddene Emma Birgitte og Benjamin.

FAKTA:

Kulturfest under Vinterfestivalen

Dette er programmet:

Torsdag 3. februar:

Den fabelaktige Erika fra Øvrebyen i Vinger Kirke

Operapub i Slaveriet

Fredag 4. februar:

Jazz med Trio/Trio på Hos Marie

Bokbad: Kjærstad og Henriksen: om musikalitet i forfatterskapet i Slaveriet

Græsberg & Aas med oppvarming Emma Birgitte og Benjamin på Kafé Bohem

Lørdag 5. februar:

Barneskirenn på festningen (krever påmelding)

Underholdning for barna på Kongsvinger museum

Utstillingsåpning Kongsvinger Kunstforening

Bokbad for unge med Heidi Linde på Kvinnemuseet

Stepp meg et dikt i Herdahlsalen

Historisk skirenn rundt festningen (krever påmelding)

Mistero Buffo med Terje Strømdahl i Herdahlsalen

Øystein Greni på Kafé Bohem (UTSOLGT)

Søndag 6. februar:

Vinterfestivalen på festningen

Stepp meg et dikt i Herdahlsalen

Jazz med Majken Christiansen kvartett på Hos Marie

Powered by Labrador CMS