Treningssentrene tar korona-ansvar: Samtlige fikk smilefjes

I smittevernkontrollen kommer alle de fem kontrollerte treningssentrene i byen godt ut, går det fram av Securitas-kontrollørenes rapport sendt til kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune skriver i en pressemelding denne uken at dialogen med treningssentrene er god. Kommunen åpner derfor for gruppetreninger igjen. Treningssentrene må gjennomføre tiltak for å redusere smitterisikoen.

Hold deg oppdatert på alle lokale tiltak i kommunen her. Kongsvinger kommune presiserer at de lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

De fem treningsenterne som har fått Securita på kontrollbesøk var Sportica avd. Rasta, Avencia Sport Club, Puls, Sky Fitnes og Sportica Langeland. De måtte forholde seg til en omfattende kartlegging av måten treningsstedene håndterer smittevernforskriftene og ikke minst renhold knyttet til smittefare.

Rapportskjemaene kommunen nå har fått oversendt er en detaljert gjennomgang av rutinene der smittevernhensyn er vektlagt. Dette innebærer blant annet krav til avstand, oversikt og registrering av antall personer til stede, opplæring av personale og ikke minst måten renhold gjennomføres på og rapporteringen av dette.

Som mange andre har treningssenter opplevd stadig nye regler og endringer å forholde seg til under koronapandemien. Kontrollen i Kongsvinger forteller om noen små bemerkninger hos noen, men i sum er det smilefjes og ingen alvorlige brudd på forskrifter.

Da Kongsvinger åpnet også for gjeninnføring av gruppetreninger denne uka, var det nok et bevis på at nettopp treningssentrene har tatt korona-hensyn og funnet løsninger for å kunne holde virksomheten gående.

Securitas gjennomførte også skjenke- og smittevernkontroll på byens utesteder i romjula. Rapportskjema for ett av utestedene den gang var dessverre vond lesning for de som har tatt ansvar for smittevern.

Powered by Labrador CMS