Dette fant skjenke- og korona-kontrollørene ute på byen

Ti utesteder i Kongsvinger er kontrollert. Rapportene fra Securitas som nå er tilsendt kommunen gir et bilde av utelivsforholdene i byen i koronatidene.

Publisert Sist oppdatert

Ti ulike serveringssteder hadde i romjula besøk av anonyme kontrollører, som i detalj har sett etter om regelverket for skjenking av alkohol og smittevernreglene er fulgt.

Utestedene som er med i rapporten er Bowling 1, Castrum, Kafe Bohem, Manis, Taverna, Platos, Forsvarets veteransenter, Glommen Sushi, Telegrafen og Polar.

De fleste kommer godt ut av kontrollørenes rapport, og får mer enn godkjent karakter på det omfattende rapporteringsskjema som benyttes til slike kontroller. For alkoholservering sjekkes blant annet gjesters opptreden, vakthold, servering av berusede gjester, brudd på reklameregler, hygiene og røykelovens bestemmelser.

Men rapporten viser at det på et sted var langt lystigere og mer alvorlige brudd på regelverket:

«Vi fant et tosifret antall besøkende som var høylytt sjanglete og hadde problemer med å gå rett. De fleste hadde problemer med å feste blikket og hadde sløv tale», er beskrivelsen fra utestedet på en kontroll utført rett over midnatt.

Det meldes også om overstadig berusede gjester på stedet og at skjenketiden ikke var overholdt.

Mens det normalt er skjenkeloven utestedene kontrolleres mot, er det nå også målrettet fokus på å sjekke om reglene i koronarestriksjonene følges på utestedene. Også her er det imponerende resultater for de aller fleste av de kontrollerte lokale utelivsstedene.

På et sted beskrives forholdene slik: «Vi fant at det en stund satt og sto 22 personer rundt fire bord som var blitt flyttet sammen».

Ikke akkurat i tråd med myndighetenes oppfordring til oss alle om å holde avstand. Men funnene som ble gjort både av brudd på alkoholskjenking og ikke minst solide brudd på smittevernreglene viser at det i alle fall i romjula ikke akkurat var full nedstengning i denne byen. De groveste bruddene på både skjenkeregler og smittevern ble for øvrig funnet på samme utested. Da er det liten trøst for de ni andre utestedene som synes å ha fulgt alle lover og regler.

Powered by Labrador CMS