Nå kan du avgi stemme til stortingsvalget

Høstens stortingsvalg er like rundt hjørnet. Allerede fra torsdag 1. juli er det mulig å tidligstemme. Samtidig er det innført krav om smittevern og avstand.

Velgere som ikke har mulighet til å stemme i forhåndsstemmeperioden eller på valgdagen 13. august, kan tidligstemme fra 1. juli og fram til forhåndsstemmingen starter, 9. august.

For tidligstemmer er det ikke mulighet for å kumulere eller stryke kandidater. Velgere som ønsker å tidligstemme må henvende seg til kommunen og be om å få stemme. Kontaktinformasjon for tidligstemme:

Kongsvinger bibliotek

post@kongsvingerbibliotek.no

Tlf. 62874070

Før valgdagen kan du stemme i hvilken som helst kommune i landet. På valgdagen må du stemme i den kommunen du har registrert bostedsadresse den 30. juni. Du trenger ikke valgkort, men husk å ta med legitimasjon.

Smittevern i valglokalet

− Det er viktig for demokratiet vårt at vi gjennomfører valget på en trygg og god måte, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Det er viktig at du følger smittevernregler og råd som gjelder der du stemmer. Husk å holde avstand og ha god håndhygiene når du stemmer, og ikke dra til stemmelokalet hvis du er syk.

Også velgere som er syke, i isolasjon eller karantene skal få mulighet til å stemme.

− Både nasjonale og lokale myndigheter har forberedt seg godt til årets valg, så alt ligger til rette for en trygg gjennomføring. Summen av tiltakene vi har iverksatt og jobben kommunene har lagt ned, gjør at velgerne kan være sikre på at det er trygt å stemme, sier Astrup.

Powered by Labrador CMS