Treningssentre stenges for folk fra andre kommuner

Regjeringen har kommet med nye nasjonale regler og anbefalinger. Treningssentre over hele landet kan fra torsdag ikke lenger slippe inn folk fra andre kommuner.

Publisert Sist oppdatert

I forkant av tirsdagens pressekonferanse har det blitt meldt om besøkende fra Oslo og Viken som vil slippe unna nedstengningen, og benytter seg av tilbud i andre kommuner.

I Kongsvinger er det fortsatt mulig å gå på treningssenter og butikkene holder åpent. Ordfører Margrethe Haarr bekrefter at etter at Oslo og Viken stengte ned, har Kongsvinger-regionen opplevd økt besøk fra disse områdene.

Haarr sier at Kongsvinger er i kontakt med steder som opplever økt besøk, som Kongssentret og kommunens treningssentre.

— Vi har bedt disse stedene være mer oppmerksomme på besøkende som kommer fra andre steder. Treningssentrene er bedt om å være obs på eventuelt nye medlemmer, som er bosatt i Oslo og Viken, og som prøver å tegne medlemskap på et treningssenter i Kongsvinger.

NRK skrev mandag om en mann fra Viken som brøt seg inn på treningssenter i Sør-Odal for å trene. Statsforvalter i Viken sa til NRK at løsningen på problemet med folk fra Oslo og Viken som drar over fylkesgrensa for å trene og handle, er å stenge ned naboene, blant annet Kongsvinger.

Den strengeste regelen gjelder

Ordfører Haarr sier at det foreløpig ikke er vurdert å stenge ned mer i Kongsvinger, som et tiltak mot besøkende. Tirsdag innførte regjeringen blant annet nasjonalt skjenkestopp, maks to gjester på besøk og en ny tometersregel.

Teningssentre stenges, men kan ha åpent for innbyggerne i kommunen, for rehabilitering, individuell trening og behandling.

De nye nasjonale anbefalingene og reglene trer i kraft natt til torsdag 25. mars. Bakgrunnen for de nasjonale innstramminger nå er at det muterte viruset stadig sprer seg til nye steder og at det stadig dukker opp nye utbrudd.

– Jeg vet dette vil vekke reaksjoner der det knapt har vært et smittetilfelle tidligere, sier Bent Høie om at regjeringen nå innfører nye nasjonale tiltak.

Dersom det skal fattes ytterlige tiltak, ønsker Kongsvinger å gjøre dette i samråd med Statsforvalteren i Innlandet og andre kommuner som grenser til Oslo og Viken.

— Lokalt har vi satt inn tiltak og anbefalinger som er forenlig med smittesituasjonen i Kongsvinger kommune og regionen. Vi kom med nye anbefalinger forrige uke, etter at vi opplevde økt smitte i Kongsvinger. Vi har foreløpig ikke vurdert sterkere tiltak knyttet til besøkende, eller at vi skal stenge for besøkende. Det kan hende at det blir nødvendig å gjøre en ny vurdering, sier Haarr.

I tillegg til de nye nasjonale tiltakene som kom tirsdag, er blant annet Oslo og Viken innlemmet i regjeringens strenge tiltaksnivå. Der det er lokale tiltak som er strengere enn de nasjonale, vil de lokale reglene gjelde og omvendt. Det er alltid den strengeste regelen som gjelder.

Du kan til enhver tid holde deg oppdatert på gjeldende lokale tiltak på Kongsvinger kommunes nettside.

Kongsvinger-ordføreren vil minne om at det er tiltakene i hjemkommunen som gjelder for innbyggerne, også under besøk i en annen kommune.

— Bor du i Oslo eller Viken, er det de samme tiltakene som gjelder der når du kommer på besøk til Kongsvinger-regionen.

Powered by Labrador CMS