Breddeidretten får starte opp igjen

Etter ti dager med stans, har kommunen bestemt at breddeidretten for barn og unge under 20 år får starte opp igjen fra mandag av. Fortsatt gjelder de nasjonale retningslinjene.

Publisert Sist oppdatert

Det var 06.11.2020 at Kongsvinger kommune besluttet å sette inn ekstra lokale tiltak i tillegg til de nasjonale retningslinjene. Deriblant gjaldt dette en stans i all breddeidrett for barn og unge under 20 år.

I ettermiddag har det vært avholdt samarbeidsmøte mellom idrettsrådet og Kongsvinger kommune.

— Med bakgrunn i at det nå er en mer avklart smittesituasjon, er det enighet om at breddeidretten for barn og unge kan gå som normalt fra 16. november skriver kommunen i en pressemelding.

Dette med forbehold om at det ikke kommer en betydelig oppblomstring av smitte i helgen.

Fra mandag skal breddeidretten for barn og unge forholde seg til de nasjonale retningslinjene og idrettsveilederen vedrørende avstand og godt smittevern. Den enkelte idrettsgren skal sikre fortsatt god etterlevelse av veilederen fra sitt særforbund, som inneholder råd og anbefalinger for den enkelte idrett.

Kommune minner i pressemeldingen om å følge de grunnleggende rådene om å holde avstand, god hånd- og hostehygiene, holde seg hjemme når man er syk og begrens antall nærkontakter

— Hold dere mest mulig hjemme, ha minst mulig sosial kontakt med andre, minner kommunen på avslutningsvis.

Rådmannen: Vi har vært flinke - og hatt litt flaks

Rådmann Lars Andreas Uglem oppdaterte torsdag kveld kommunestyret om koronasituasjonen.

— Vi har så langt hatt 35 smittede i Kongsvinger med Corona hvor 7 tilfeller er fra de siste tre ukene. De fleste av disse er bosatt i andre kommuner, men har hjemsteds adresse Kongsvinger, fortalte Uglem.

Rådmannen fortalte at tiltaket med å stoppe trening for yngre i forrige uke var et helt målrettet tiltak, der smittesituasjonen i Våler og Åsnes var vesentlig.

— Vi ser i ettertid at vi burde vært klarere i vår begrunnelse av dette tiltaket, og derfor gikk vi også ut med en presisering i forrige uke.

Rådmannen benyttet orienteringen til å rose ansatte for stor innsats over lengre tid, og innrømmet at det nå røyner på for flere ansatte som har stått i dette lenge.

— Vi har vært dyktige, men også litt heldige, siden vi har klart å holde dette unna institusjoner, skoler og barnehager så langt, mente rådmannen.

Ordfører Margrethe Haarr la også til sin takknemlighet for innsatsen til krisestaben og de ansatte, og også til innbyggerne som har vært flinke til å følge smitteverntiltakene.

— Men vi må være tålmodige, dette er ikke over ennå, minnet ordføreren om.

Powered by Labrador CMS