Rådmann Lars Andreas Uglem og ordfører Margrethe Haarr i Kongsvinger viser til økt smitte blant hos de unge.

— En tidagers time-out for breddeidretten i denne gruppen er et målrettet tiltak

Ordfører Margrethe Haarr og rådmann Lars Andreas Uglem i Kongsvinger kommune fremmer søndag et felles budskap.

Publisert

Kongsvinger kommune har tidligere presisert hvorfor de velger å stramme inn ytterligere fra de nasjonale tiltakene.

Torsdag kom beskjeden om at kommunen besluttet lokale tiltak i tillegg til de nasjonale retningslinjene.

De lokale tiltakene, gjeldende fra 6. november til og med 15. november, er som følger:

  • Stans i all breddeidrett for barn og unge under 20 år
  • Ved bruk av kollektivtransport og taxi, inkludert skoleskyss anbefales bruk av munnbind der tilstrekkelig avstand ikke kan opprettholdes. Gjelder for alle over 12 år.

Særlig tiltaket med stans i breddeidrett for barn og unge har vakt reaksjoner. Ordfører og rådmann ønsker derfor sammen å fremme følgende budskap søndag ettermiddag:

«Et viktig budskap fra nasjonale myndigheter er at kommunene lokalt skal iverksette så målrettede tiltak som det lar seg gjøre.

I Oslo og andre større byer er smittetrykket størst hos unge voksne. Vår store fordel foreløpig, som en mindre kommune, er at vi kan ha mer oversikt over det reelle smittetrykket lokalt og risikoen det medfører. Disse siste dagene har flere hundre barn/unge blitt testet, satt i karantene eller satt i isolasjon i vår umiddelbare nærhet.

En tidagers time-out for breddeidretten i denne gruppen var da et målrettet tiltak basert på lokal kunnskap om smitterisiko, og for å best mulig verne barnehager og skoler for stans av drift. Solør-kommunene opprettholder sine tiltak ut uke 47. Vi håper og tror at vi kan åpne for trening etter 15. november, med mindre den kommende ukens tester indikerer noe annet.»

Powered by Labrador CMS