Debatt

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum besøkte Magnormoen med nyhet om ny skanner til tollerne. Kamilla Thue ordfører i Eidskog og stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen.

Kokainsmuglingen må stoppes

Kamilla Thue, Lise Selnes og Nils Kristen Sandtrøen

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Kamilla Thue ,ordfører i Eidskog

Lise Selnes, Stortingsrepresentant AP

Nils Kristen Sandtrøen, Stortingsrepresentant AP

Vi må forhindre at ungdom blir introdusert for kokain og annen narkotika. Smuglingen må stoppes. Bakmennene må tas.

Arbeiderparti/Senterparti-regjeringen forsterker derfor Norges nest største grenseovergang. På Magnormoen har allerede forsterket politi på grensen gitt betydelige resultater. Bare i løpet av den siste tiden er blant annet ti smuglersaker blitt oppklarte av politiet. Tre av disse eksemplene på smugling som er stoppet og forhindret fra å komme inn i landet, er 4 kg kokain, 20 kg kokain og 15.000 narkotiske tabletter. Dette er så store mengder at de kan gjøre flere tusen norske ungdommer tester kokain og narkotiske tabletter og deretter gi dårligere livskvalitet for våre unge over mange år.

Nå sørger vi for at denne sentrale grenseovergangen får oppdatert utstyr med en fast stasjonert skanner som raskere kan gå igjennom store trailere som kan inneholde store mengder narkotika, våpen og andre smuglervarer. Når vi vet hvor store mengder som har blitt beslaglagt også uten fast utstyr, og at dette bare utgjør en del av det som smugles, er denne investeringen godt nytt for tryggheten til oss alle.

Vi er glade for at vi har en regjering som prioriterer nettopp trygghet i fellesskap. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum besøkte Eidskog og Magnormoen i høst. At han og regjeringen allerede nå følger opp med skanner, viser godt samarbeid med lokalsamfunnene. Slik får vi gjennomført konkrete og viktige saker for sikkerheten til familier i hele landet vårt.

Å stoppe ungdom fra å bli introdusert for narkotika, kan redde liv. Det kan sørge for at mange får bedre ungdomstid, god skolegang og bedre livskvalitet som voksne. Dagens regjering tar kampen mot narkotikasmuglingen samtidig som vi bygger positive oppvekstmiljøer for barn og unge i Norge. Vi satser på både en praktisk skole, kultur og idrettstilbud som alle kan delta på uansett familiens økonomi. En trygg og god ungdomstid varer hele livet.

Powered by Labrador CMS