Daglig leder i KIL Ishockey, Kim Deinoff.

Ishockeyklubben har kjempet en lang kamp mot kommunen - nå blir det endelig en løsning

Etter mye mas på kommunen, sover ledelsen i KIL Ishockey nå litt bedre om natten.

Publisert

KIL Ishockey har siden nedskjæringene i kommunebudsjettet uttrykt stor misnøye med mangel på dekning av vaktmester i ishallen. Dette gjelder kveldstid og i helger.

Både daglig leder Kim Deinoff og styreleder Tove Gulbrandsen har i flere omganger sendt inn purring på henvendelsen, som strekker seg helt tilbake til september. Mitt Kongsvinger omtalte dette sist gang 27. november.

Endelig løsning

For å unngå svikt i systemet på de mest ubeleilige tider, har kommunen opprettet ny stilling.

«Kommunen har foretatt en evaluering av innsparingstiltaket som ble iverksatt tidlig i 2020. Det er gledelig å kunne informere om at stillingen som driftsoperatør idrett lyses ut. Det betyr at idrettsanleggene fremover blir ivaretatt på en bedre måte og at vaktordningen på kveld og helg blir reetablert», skriver Kongsvinger kommune i et brev til daglig leder Kim Deinoff, datert 11. desember.

Glad for løsning

KIL Ishockey har spesielt vært bekymret for økonomisk ansvar for arrangementer som ikke kan avholdes grunnet svikt i systemet.

«I perioden frem til stillingen er besatt, vil vi være tilgjengelig for telefonhenvendelser, slik at dere kan varsle og få bistand til vesentlige feil og mangler som oppstår, f.eks at ismaskin stopper», forsikrer også kommunen om i brevet til Deinoff.

Deinoff sier til Mitt Kongsvinger mandag at han er lettet over at det hele løste seg til slutt.

– Dette har vi gått og håpet lenge på og jobbet hardt for. Jeg er veldig glad for at den stillingen er lyst ut. Dette gjelder heller ikke bare for oss, men for alle andre som driver med idrett, sier han.

Powered by Labrador CMS