Frp vil ha fokus på skog

Fremskrittspartiet ønsker mer satsing og fokus på skogbruket og Innlandet. I sitt nye partiprogram som legges fram senere denne uken har Frp innlandet fått gjennomslag for å programfeste at partiet nå skal satse på skogen som vekstnæring.

Publisert Sist oppdatert

— Dette har vi kjempet for lenge, og vi i Innlandet har nådd fram i partiets programkomite som sikrer forpliktelsene til partiets mål om å prioritere skogbruksnæringen, sier Truls Gihlemoen.

Han er nestleder i Frp Innlandet og har vært en av ni medlemmer i partiets programkomite som har vært ledet av Sylvi Listhaug. Gihlemoen mener at Frps nye partiprogram vil gi klare føringer for Frps politiske retning på dette feltet framover.

I det nye partiprogrammet heter det blant annet at «Frp vil legge til rette for at mer av verdiskapingen forblir i Norge og at tre bearbeidingen skjer innenlands. Økt verdiskapning i trebearbeidende industri gir betydelige muligheter for økt sysselsetting og avkastning fra skog- og trenæringen. Frp vil gi næringen konkurransedyktige rammebetingelser.»

— Fine ord for skogssnæringen å lese programinnhold som dette, men gir det noen førende forpliktelser praktisk Gihlemoen?

— Vi i Frp Innlandet mener det og har kjempet for dette lenge. Og det gir føringer uten tvil. Dette handler om å legge til rette for framtidige arbeidsplasser i Innlandet. Vi må sørge for at verdiskapningen skjer her ikke i Sverige som nå.

— Gi ett eksempel der du mener dette vil få praktiske resultater?

— Jeg mener Staten må forplikte seg til å gå foran og at vi eksempelvis i bruk av offentlige bygg bør prioritere utnyttelsen av tre. Vi har sett at det har fungert eksempelvis på planene for den nye Mjøsbrua og mange flere må kunne følge etter på samme måte.

— Det må også satses langt mer på forskning og utvikling. Vi må rett og slett velge å investere i skogbruket. Det vil si at vi må utnytte potensialet for økt produksjon og hogst og bruk av trevirke til erstatning for fossile ressurser. Vi må bedre konkurranseevnen til skognæringa, med fortsatt satsning på skogbilveier, forsterke og skifte ut små, dårlige bruer, samt styrke kapasiteten for tømmer på jernbane, sier Frps lokale nestleder, og mener Innlandet kommer veldig godt ut av det partiprogrammet som skal presenteres senere denne uka.

Powered by Labrador CMS