Mannen som er dømt etter tyveri i Kongsvinger kjørte i ruset tilstand, og hadde en større mengde narkotika i bilen da han ble stanset.
Mannen som er dømt etter tyveri i Kongsvinger kjørte i ruset tilstand, og hadde en større mengde narkotika i bilen da han ble stanset.

Dømt for narko og bilkjøring etter tyveri i Kongsvinger

Mannen som for ett år siden stjal bilskilt i Kongsvinger, monterte dem på en stjålet bil for lettere å kunne fortsette sin kriminelle turné, må nå i fengsel.

Publisert

I en bil som var stjålet i Oslo, satte den nå domfelte mannen og hans venninne kursen i retning Kongsvinger. Oslo-bilen fikk deretter påmontert skilter som kom fra en Kongsvinger-bil av samme merke.

Begge deler har mannen tidlig i 30-årene erkjent.

Med falske skilter på den stjålne bilen, fortsatte ferden inntil politiet klarte å stoppe ham i Grue. Der viste det seg at mannen var påvirket, samt at han hadde en ikke ubetydelig mengde narkotika med seg. Det ble funnet 201 gram amfetamin, 218 tabletter inneholdende Diazepam, 276 tabletter inneholdende Alprazolam, 42,54 gram hasj og hele 1200 milliliter GHB.

Også narkotikaen har mannen vedkjent seg. Det samme gjelder ytterligere ett tilfelle av ruspåvirket kjøring i Elverum i slutten av januar, samt den narkotikaen han da var i besittelse av. Dette var to uker etter førstnevnte beslag, og mengden var langt mindre. Under rettsmøtet i Hedmarken tingrett erkjente han også ha kjørt uten gyldig førerkort i anledning til hendelsene det refereres til i tiltalebeslutningen.

Mannen er tidligere domfelt for blant annet vinningskriminalitet, narkotikalovbrudd og overtredelser av vegtrafikkloven. Siste gang var i mars 2020, altså etter at begikk de 11 lovbruddene han denne gangen sto til ansvar for. Straffen han ble idømt i fjor var fengsel i to år og ni måneder, hvorav 90 dager betinget med en prøvetid på to år.

Tingretten mener en samlestraff på ti måneder fengsel nå er passende for både de gamle og nye forholdene. Dommeren bak den ferske domfellelsen er samtidig av en oppfatning om at det er riktig å gi 20 prosent tilståelsesrabatt. Mannen er derfor dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder. Han får 65 dager fradrag for utholdt varetekt.

Powered by Labrador CMS