Politikontakt Halvor Østlid mener bilungdommen i Kongsvinger fortjener ros.

Politiet roser bilungdommen

Ingen anmeldelser etter storkontroll fredag kveld

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har lyst til å rose bilungdommen som veldig ofte mest får kjeft. Politikontakt Halvor Østlid ved Kongsvinger politikammer er full av lovord etter at politiet fredag kveld sammen med Statens Vegvesen hadde storkontroll i rånermiljøet i byen. Kontrollen ga tre avskiltinger, men ingen anmeldelser.

– Vi bestemte oss for å ha en større kontroll i miljøet av bilinteressert ungdom, og mellom 12 og 14 biler ble tatt inn til trafikkstasjonen for en grundig sjekk sammen med Statens Vegvesen, forteller Østlid. Sjekken førte til totalt åtte mangellapper og 3 biler fikk sine skilt tatt av, men ingen ble anmeldt.

– Kontrollene ble gjennomført i en god tone der mange av ungdommene fulgte med til trafikkstasjonen, og jeg følte dette skjedde i en god og positiv tone. Dette miljøet får ofte mye kjeft og mange klager, ikke minst når de får sin nattesøvn ødelagt av bråk. Derfor var det positivt at vi kunne gjennomføre dette i det jeg opplevde som en positiv og forståelsesfull dialog med ungdommen, mener Østlid.

– Vi i politiet har ikke noe imot bilinteressert ungdom, og mange må akseptere at det ikke er alle som finner sitt miljø i organisert fritidsaktivitet. Men også bilinteresserte unge må vise at de tar hensyn, mener Østlid.

– Strenge krav til smittevern er kanskje en utfordring i dette miljøet?

– Det er opplagt en utfordring også her. Derfor var det så strålende at Torodd Overåsberget, som er en profilert fyr i dette miljøet, nylig gikk ut i Glåmdalen og oppfordret til at det tas hensyn til smittefaren. Det han fikk fram der med en klar oppfordring tror jeg betyr langt mer enn om vi skal rette pekefingeren mot ungdommen. All honnør til det synet Overåsberget formidlet, sier Østlid.

Powered by Labrador CMS