Nå får vi flere flyktninger

Kongsvinger og kommunene i regionen kan neste år får 50 flere nye flyktninger enn tidligere antatt.

Publisert Sist oppdatert

På det siste møte i Innlandet Fylkesting sørget en bred politisk snuoperasjon for at Kongsvinger og kommunene rundt i 2021 skal få flere flyktninger.

Kongsvingers tidligere Ap-ordfører Sjur Strand sitter nå i det nye Fylkestinget. Samtidig er han også styreleder i GIV (Glåmdal Interkommunale Voksenopplæringssenter). Han var både som politiker og styreleder svært misfornøyd med fylkesrådmannens forslag til fordeling av nye flyktninger i den nye fylkeskommunen.

— Vi gikk til Senterpartiet og fikk de med på et forslag til endringer som heldigvis fikk et bredt flertall i fylkestinget.

— Det innebærer at vår region neste år vil kunne få 50 nye landsmenn, hvorav Kongsvinger kan ende opp med 10-15 personer i tillegg til de 10 som opprinnelig var foreslått.

— Dette er flyktninger som trenger oss. Men vi har lett for å glemme at vi også trenger flyktninger. Uten denne tilveksten vil mange kommuner i innlandet ende med negativ befolkningsvekst. Et visst innslag av nye flyktninger bidrar til å opprettholde vekst i mange kommuner, sier Strand.

Han forteller at det pågår en diskusjon i regionen for å se på endringer av organiseringen av flyktningemottaket lokalt for framtida.

— Vi i GIV ser det som en god løsning dersom vi kan få til en regional samordning av flyktninge inntaket. Utfordringene i dette arbeidet har lenge vært at forutsetningene politisk har skiftet ofte, og gjør både personalsituasjonen og arbeidet uforutsigelig.

Den tidligere Kongsvinger-ordføreren er utålmodig for at arbeidet med en fellesløsning nå skal videreføres og at Kongsvinger og kommunene rundt skal settes i stand til å øke inntak av nye flyktninger.

— Godt integrert har flyktningene for dette distriktet vist seg å være en god ressurs vi trenger, Derfor var det viktig at vi gjennom Fylkestingets nye rammer fikk vår del av denne kvoten, mener Strand.

Powered by Labrador CMS