I løpet av neste år starter forhåpentligvis byggingen av 39 leiligheter her.

Snart er halvparten av de 39 leilighetene solgt

Leilighetsprosjektet i Glommengata nærmer seg en avgjørelse for når byggingen skal begynne. – Vi håper på å få solgt noen leiligheter til slik at vi mot slutten av året kan vedta når det blir byggestart, sier Raymond Øverby i Eiendomsmegler 1.

Publisert Sist oppdatert

I alt er det planlagt 39 leiligheter på området hvor den nedlagt Esso-stasjonen i Glommengata holdt til. Da Mitt Kongsvinger snakket med megler Raymond Øverby fredag, kunne han fortelle at 19 av leilighetene nå er solgt.

– Salget er gått relativt godt, og etter normalen vi har sett på andre nye, leilighetsprosjekter på Østlandet og Innlandet, sier megleren.

Han forteller at det i utgangspunktet er sagt at pluss-minus 60 prosent av leilighetene kal være solgt før de vedtar byggestart. Det betyr at de må selge tre til fem leiligheter til før de får grønt lys for å bygge.

– Nå har vi solgt så å si 50 prosent av leilighetene, og jeg har et håp om å selge noen til før jul, slik at vi kan vedta byggestart på denne siden av året. Vi er i rute med tanke på det, sier han.

Raymond Øverby håper de kan sette en dato for byggestart i løpet av den kommende måneden.

De minste leilighetene er på 57 kvadratmeter, mens toppleiligheten er på 151 kvadratmeter. Prisantydningen er fra 2.890.000 til 10.830.00 kroner. De to største leilighetene er foreløpig ikke solgt. Den aller grommeste leiligheten ligger alene i toppetasjen – 7. etasje – hvor kjøperen vil få panoramautsikt på de to takterrassene på til sammen 100 kvadratmeter.

– Per i dag jobber vi med flere seriøse interessenter for de største leilighetene. Interessen er der og jeg tror vi får solgt de to største leilighetene ganske greit også, sier han.

Dette er det første store leilighetsprosjektet i sentrum sør, mens på den andre siden av glomma har vært flere prosjekter. Øverby mener responsen viser at Glommengata-prosjektet har vært et etterlengtet prosjekt.

– Ja, jeg tror det har vært et ønsket og etterspurt sentrumsprosjekt på den siden av byen. Det er noe mange har ventet på. Vi ser at folk på Rasta, i sentrum og Lia er interesserte, De vil gjerne bli boende på denne siden av byen, poengterer han.

– Jeg mener at bygget vil løfte den delen av sentrum og være en verdifull tilvekst, legger han til.

­– Hvem er de 19 som har kjøpt leilighet så langt?

– Generelt sett kan jeg si at det er lokale personer eller personer med lokal tilknytning, fra 45 år og oppover.

– Hva tror du det er som gjør dette prosjektet så attraktivt?

– Beliggenheten i forhold til knutepunkt som tog og buss, trekker nok veldig opp. I tillegg er det svært sentralt, samtidig som det er kort vei til Puttara, marka og friluftsområder, sier Raymon Øverby.

Powered by Labrador CMS