Eiendomsmeglerne melder om brennhett market i Kongsvinger for tiden. Det er selgers marked på eneboliger.

Boligprisene når nye høyder

Prisene på eneboliger og leiligheter når nye høyder i Kongsvinger. Meglerne melder om et brennhett marked.

Publisert Sist oppdatert

11.800.000, 10.800.000, 9.150.000, 9.000.000, 6.795.000, 6.700.000, 6.300.000, 5.750.000, 5.270.000 og 5.250.000. Dette er prisantydningen på de 10 dyreste leilighetene og eneboligene i Kongsvinger som ligger til salgs på Finn.no for øyeblikket. Det gir en gjennomsnittlig prisantydning på nærmere åtte millioner kroner. Noe slikt har vi aldri tidligere opplevd her.

– Markedet i Kongsvinger er modent for slike summer. Det er lenge siden noen ristet på hodet av en prisantydning på fem millioner kroner, sier Wenche Elisabeth Aanerud i EiendomsMegler1.

Siv Iren Helle poengterer at boligprisene fortsatt er lave sammenlignet med Jessheim.

Siv Iren Helle forteller til Mitt Kongsvinger at hun akkurat har reflektert over at det ligger så mange dyre boliger ute til salgs i Kongsvinger.

– Selv om det har skjedd mye med prisene de siste årene, tror jeg det er litt tilfeldig at det ligger så mange boliger med høy prisantydning nå. Jeg vil ikke si at dette er en trend, annet enn at prisnivået er stigende. Men det er fortsatt lavt i Kongsvinger, sammenlignet med for eksempel Jessheim-området, sier Helle og påpeker at det er kommet en del nybygg som har vært med på å løfte prisene.

Eiendomsmeglerene sier det er manko på eneboliger til salgs i Kongsvinger. De har aldri tidligere opplevd en slik etterspørsel som nå.

– I forrige uke hadde jeg visning på tre eneboliger, og samtlige var det stor interesse for. Men det er bare én kjøper som stikker av med hver av dem, og det betyr at det fortsatt er mange potensielle huskjøpere i markedet. Jeg vil påstå at det er et underskudd av eneboliger i Kongsvinger, sier Aanerud.

– Det er ingen tvil om at det er selgers marked. Tilbud og etterspørsel regulerer det. Eneboligene som blir lagt ut selges fort. Det er mange av de samme personene som går igjen fra visning til visning. Jeg vil legge til at det er litt typisk på denne tiden av året. Folk tror at det er lurt å selge om våren, og da er det mye som kommer for salg. Men sannheten er at boliger kjøpes hele året, og sånn sett kan det være lurt å legge ut boligen din til salgs nå hvor det ikke er så mange andre boliger i markedet, mener Helle.

Underskuddet av boliger er med på å presse prisene opp. En annen faktor for prisveksten er at det er blitt dyrere å bygge nytt.

– Byggekostnadene er vesentlig høyere i dag enn for få år siden, og det har ført til at bruktmarkedet kommer etter, påpeker Aanerud.

– Hva tror du er årsaken til den store etterspørselen?

– Det er sammensatt, men i den tiden vi er inne i så tror jeg folk er mer opptatt av hus og hjem og prioriterer det når de ikke har mulighet til å reise. Og så er selvsagt den lave renta en sterkt medvirkende årsak.

– Vil den voldsomme prisutviklingen stabilisere seg?

– Jeg har ingen grunn til å tro det. Jeg tror det bare vil stige ytterligere. Etterspørselen er så høy.

– Oppnår dere prisantydning for de dyreste eiendommene?

– Det vil jeg si, for i 2020 har vi opplevd at det er mye som er gått for over prisantydning, sier hun.

– Er det innflyttere eller folk som er etablert i Kongsvinger som er kjøpere?

– For eneboliger er det begge deler. Når det gjelder leiligheter så er det i stor grad folk fra Kongsvinger som ønsker å flytte fra enebolig til leilighet. Folk vil ha det enklere og er klare for mindre vedlikehold.

Helle forteller at eneboliger med prisantydning mellom tre og fire millioner sentrakt i Kongsvinger, forsvinner nærmest med en gang.

– Det er ikke mye til under tre millioner mer, sier hun.

Powered by Labrador CMS