Elvia styrker seg på Hamar: 50 montører i Kongsvinger består

I løpet av de tre neste årene flyttes administrative ressurser fra Kongsvinger til Hamar. Den store montørbasen i Kongevegen på Rasta skal fortsette å være der.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke skrev Hamar Arbeiderblad at Elvia skal etablere 200 nye arbeidsplasser i Hamar. Det skal flyttes administrative enheter fra driftskontorene i Kongsvinger, Gjøvik, Lillehammer, Nydal og Elverum til Hamar.

— Det skal fortsatt være rundt 50 montører i Kongsvinger, og endringen vil ikke påvirke beredskapen vår. Det er cirka 10 administrative ressurser og 14 på kundesenteret som flytter til Hamar i løpet av de tre neste årene, sier Nils Kristian Myhre sier til Mitt Kongsvinger.

Han er konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Eidsiva Energi, og opplyser om at bakgrunnen for flyttingen er å samle det administrative og styrke Hamar som hovedkontor. Da Hafslund Nett og Eidsiva Nett slo seg sammen 1. januar 2020 ble det laget en transaksjonsavtale som sier at hovedkontoret skal ligge på Hamar.

Det var Glåmdalen som omtalte denne saken først.

Fakta om Elvia

  • 1. januar 2020 ble Eidsiva Nett AS og Hafslund Nett AS slått sammen til Elvia AS.
  • Elvia er Norges største nettselskap med 900.000 kunder. Rundt to millioner mennesker får strømmen levert av Elvia.
  • Elvia eier og drifter strømnettet i Oslo og i store deler av fylkene Viken og Innlandet. Strømnettet utgjør til sammen 66.000 kilometer luftlinjer og kabler.
  • Elvia har 820 ansatte og hovedkontor på Hamar, samt kontorer i Kongsvinger, Oslo, Elverum, Lillehammer, Gjøvik, Trysil, Heradsbygd og Nydal.
  • Elvia er en del av Eidsiva-konsernet og ledes av Kristin Lian.

Kilde: Kilde: Elvia/Eidsiva

Powered by Labrador CMS