Det innføres besøkstopp ved alle sykehjem i kommunen frem til 18. januar. Her fra Langelandhjemmet.

To nye smittetilfeller i Kongsvinger - innfører besøkstopp ved alle sykehjem

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding onsdag opplyser kommunen om at det i går ble påvist to nye koronatilfeller.

Begge er nærkontakter av allerede smittede og følges opp etter nasjonale retningslinjer.

Ytterligere tre smittetilfeller av Covid-19 er registrert i Kongsvinger kommune. Disse er ikke bosatt i Kongsvinger og følges opp i andre kommuner, og inngår derfor ikke i kommunens statistikk.

Som nytt lokalt tiltak innføres det besøkstopp ved alle sykehjem i Kongsvinger frem til 18.01.21. Forrige uke ble en beboer på Roverudhjemmet og en beboer på Langelandhjemmet bekreftet koronasmittet.

Hold deg oppdatert på alle lokale tiltak i kommunen her.

Videre opplyser kommunen om at Kongsvinger nå er på risikonivå 2: «Kontroll med klynge». Ifølge Folkehelseinstituttets kommunelegehåndbok går dette ut på å redusere antall sosiale kontakter og unngå større forsamlinger.

Kommunene vurderer risikoen ved utbrudd og den generelle smittesituasjonen. Risikovurderingen består av en vurdering av den epidemiologisk situasjonen, spredningspotensialet og forventet sykdomsbyrde.

— Det siste døgnet er det registrert det høyeste antallet smittede i Norge på ett døgn. Kongsvinger kommune tar dette alvorlig og ber alle innbyggere om å følge de nasjonale smittevernreglene og lokale tiltakene.

Powered by Labrador CMS