Fem nye koronatilfeller i Kongsvinger - kommunen innfører lokalt tiltak

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding mandag kveld opplyser Kongsvinger kommune om at det i dag er påvist fem nye tilfeller med korona. Alle er nærkontakter av allerede smittede og følges opp etter nasjonale retningslinjer.

Regjeringen har mandag innført nye nasjonale smittevernregler som gjelder fra og med 4. januar og to uker fremover.

— Kongsvinger kommune forventer og har tillit til at innbyggere, arbeidsgivere, idretts- og kulturliv vil følge de nasjonale anmodningene. Dersom regionen skal unngå et nytt smitteutbrudd, er vi helt avhengig av at alle etterlever de anbefalte tiltakene. I praksis betyr dette at alle skal holde seg mest mulig hjemme de neste 14 dagene, med unntak av gjennomføring av helt nødvendige ærend. Barn, ungdom og voksne skal ikke møtes på tvers av kohorter, skriver kommunen i pressemelding.

Hold deg oppdatert på alle lokale tiltak i kommunen her.

Kongsvinger kommune ber spesielt butikker og treningssentre om å ha nødvendig adgangskontroll og sørge for at det ikke er flere kunder inne i lokalet enn at det er mulig å holde minst én meters avstand, sammen med de andre basale smitteverntiltakene.

Et nytt lokalt tiltak som innføres er at ungdomsskoler starter opp på rødt nivå fra og med 5. januar. Alle landets ungdomsskoler og videregående skoler er rådet til å gå over til rødt nivå. Kongsvinger kommune presiserer at lokale tiltak gjelder i tillegg til de nasjonale.

— Ungdomsskolene er godt forberedt på denne situasjonen. Rødt nivå innebærer en veksling mellom digital undervisning og fysisk oppmøte på skolen. Sårbare elever og elever med spesielle behov får individuelle tilrettelegginger. Ungdomsskolene vil sende informasjon til foresatte om hva dette vil innebære for hver enkelt elev.

Både Øvrebyen videregående skole og Sentrum videregående skole opplyser på sine nettsider om at også de starter opp på rødt nivå etter juleferien.

Totalt har 141 personer fått påvist koronasmitte siden søndag 22.11.2020. Kommunen skriver i pressemeldingen at de følger koronasituasjonen tett.

Powered by Labrador CMS