To nye smittetilfeller - Anbefaler alle å holde seg mest mulig hjemme

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding mandag opplyser Kongsvinger kommune at det er påvist to nye koronatilfeller. De smittede er nærkontakter av tidligere smittede, og følges opp etter nasjonale retningslinjer. Det har ikke kommet nye positive søndag eller hittil i dag.

Kommunen kommer med en rekke anbefalinger i forbindelse med utbruddet i Nordre Follo. Kongsvingerregionen ligger tett på kommunene som blir omfattet av regjeringens tiltak etter det påviste tilfellet av mutert covid-19-virus i Nordre Follo.

Krisestaben i Kongsvinger kommune følger situasjonen tett og gjør fortløpende vurderinger av tiltak.

Kongsvinger kommune har foreløpig følgende anbefalinger:

  • Vi anbefaler innbyggerne å holde seg mest mulig hjemme og begrense antall nærkontakter.
  • Vi oppfordrer alle innbyggere til å ikke reise til eller ta imot besøk fra kommunene som er omfattet av regjeringens tiltak.
  • For personer som er bosatt i de berørte kommunene og som jobber eller går på skole i Kongsvinger, gjelder følgende: Alle bør unngå reiser som ikke er strengt nødvendige. Reise til arbeid der hjemmekontor ikke er mulig eller til skole, regnes som nødvendig.
  • Innbyggere fra Kongsvinger som pendler inn til en av disse kommunene, oppfordres også til å unngå alle reiser som ikke er strengt nødvendige.
  • Det anbefales bruk av munnbind på kollektivtrafikk for alle over 12 år og der det ikke er mulig å holde en meter avstand. Dette inkluderer også skoleskyss. Det anbefales videre bruk av munnbind på steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

    Kommunen understreker viktigheten av å også følge de basale smittevernrutinene.

    — Du og dine nærmeste kan omgås som normal, hold økt avstand til andre enn dine nærmeste, minst én meter. Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon må du holde deg hjemme. Test deg ved symptomer på covid-19.
Powered by Labrador CMS