Stigende smittetrykk i Kongsvinger

Torsdag orienterte rådmann Lars Andreas Uglem kommunestyret om koronasituasjonen i Kongsvinger. Totalt er det nå 275 personer som har fått påvist koronasmitte i Kongsvinger siden 12. mars 2020.

Denne uken er smittetrykket igjen stigende i kommunen. Rådmann påpeker at situasjonen endrer seg raskt.

Så langt denne uken er det påvist åtte nye koronatilfeller i Kongsvinger, seks av disse i dag. To av tilfellene er knyttet til Kongsvinger ungdomsskole, hvor flere lærere og elever er satt i karantene.

Forrige uke ble det påvist ni koronatilfeller i Kongsvinger, dette er også en økning fra de to foregående ukene.

Rådmann gjorde det klart at det er muterte varianter som dominerer i smitteutbrudd nå.

— Det har vært et lavt smittetrykk i regionen en periode nå, men med enkelte smitteutbrudd rundt oss. Nå opplever også Kongsvinger økt smitte.

Rådmann delte også bekymringen man har når det kommer til belastningen på organisasjonen over tid som følge av koronapandemien.

— Det er mange som har jobbet mye og hardt over lang tid, det vet vi er krevende. Vi opplever å ha høyt sykefravær på enkelte avdelinger. Vi følger sitasjonen nøye, sier rådmann.

Vaksinestatus

Han påpeker at man er helt avhengig av tilgangen på vaksiner fremover. Kongsvinger kommune er straks kommet til gruppe seks i prioriteringslisten: Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Frem til torsdag 20. mai viser FHIs statistikk at 6405 personer er registrert vaksinert med første dose i Kongsvinger. 2536 personer er registrert vaksinert med andre dose.

Kommunen får 735 doser denne uken og 889 neste uke, kommer det frem av kommunes nettside.

Onsdag ble det klart at Kongsvinger må avgi vaksinedoser, når regjeringen går inn for å skjevfordele vaksiner til 24 østlandskommuner. Over 300 kommuner får færre doser i juni og juli, og Kongsvinger er altså blant kommunene som må ta igjen etterslepet i slutten av juli og august.

— Vi kommer tilbake til hvordan vi praktisk skal gjennomføre dette, sier rådmann.

Powered by Labrador CMS