Smittefri uke i Kongsvinger

Det har ikke blitt oppdaget nye smittetilfeller av koronavirus i Kongsvinger den siste uka. Over 4.000 personer i Kongsvinger har til nå fått første dose med koronavaksine.

Publisert

Kongsvinger kommune opplyser i en pressemelding mandag at det ikke er bekreftet nye koronatilfeller i Kongsvinger siden mandag 12. april.

Kommunens egne smittetall avviker fra VGs oversikt, som har registert to nye tilfeller i går.

— Kommunens smittetall kan avvike fra smitteantall angitt i VG. Hovedgrunnen til slike avvik er at innbyggere testes og oppholder seg i annen kommune hvor de også følges opp. Smitten får følgelig ingen konsekvenser for smittestatus i Kongsvinger kommune og meldes sjelden eller kun i etterkant til bokommunen, men smitten registreres sentralt på den kommunen personen er folkeregistrert.

Vaksinestatus

Det ble meldt om flere gode koronanyheter denne mandagen, Norge får 1,2 millioner ekstra Pfizer-doser opplyser Folkehelseinstituttet til NTB. Det ventes en avgjørelse om AstraZeneca i mai, etter at vaksinen ble satt på pause etter meldinger om mulige alvorlige bivirkninger.

Denne uken regner Kongsvinger kommune å være halvveis i gruppe 4, alder 65-74 år og personer mellom 18 og 64 år med alvorlige sykdommer. Kongsvinger får 658 doser denne uken.

4.062 personer i Kongsvinger er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk mandag. 1.377 personer har fått andre dose. Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

Kongsvinger kommune presiserer at vaskineregisteret inkluderer vaksinedoser til prioritert helsepersonell.

— Det er flere av vårt helsepersonell som er bosatt i andre kommuner, men som blir vaksinert her. Det samme gjelder for våre innbyggere som jobber som prioritert helsepersonell i andre kommuner, som blir vaksinert i arbeidskommunen. Andre igjen blir vaksinert på sykehus.

Powered by Labrador CMS