Kongsvinger kommune, rådhuset
Kongsvinger kommune, rådhuset

Nye smittetilfeller med usikkert opphav

Kommunen opplever den økende smitten som alvorlig og har innført en rekke tiltak. Det er i ettermiddag ventet mer informasjon om eventuelle ytterlige.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser Kongsvinger kommune at det onsdag 17. mars ble bekreftet totalt seks nye tilfeller med Covid-19 i Kongsvinger. Tilfellene relaterer seg til tre ulike smittekjeder, hvorav alle har usikkert opphav. Det er torsdag 18. mars bekreftet ett nytt smittetilfelle hittil. De smittede følges opp etter nasjonale retningslinjer.

Kongsvinger opplever nå økt smitte og det vurderes hvilket risikonivå kommunen er i. Krisestaben opplever økningen i smitte som alvorlig og kommer tilbake med oppdatert informasjon og iverksetting av eventuelle ytterligere tiltak i ettermiddag.

Krisestaben anmoder befolkningen om å holde seg mest mulig hjemme og begrense antallet nærkontakter. Kommuneoverlegen Camilla Kvalø Smedtorp har tidligere varslet strengere tiltak, dersom en ikke klarer å holde antall nærkontakter nede.

Du kan til enhver tid holde deg oppdatert på gjeldende lokale tiltak på Kongsvinger kommunes nettside her. De lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

Følgende tiltak er innført:

BARNEHAGE OG SKOLE

Vennersberg skole:

7. trinn er satt i reell karantene frem til og med fredag 26. mars. Husstandsmedlemmer er satt i ventekarantene til negativt svar på første test til deres husstandsmedlem foreligger. Alle testes i dag. Elever i karantene må følge nasjonale myndigheters retningslinjer. Negativ test opphører ikke reell karantene.

6. trinn er fremdeles i ventekarantene til negativt svar på test foreligger. I ventekarantene må man også forholde seg til de vanlige karantenereglene.

Kongsvinger Montessoriskole:

Hele skolen er satt i reell karantene frem til og med fredag 26. mars. Husstandsmedlemmer er satt i ventekarantene til negativt svar på første test til deres husstandsmedlem foreligger. Alle testes i dag. Elever i karantene må følge nasjonale myndigheters retningslinjer. Negativ test opphører ikke reell karantene.

Øvrebyen vgs:

To valgfagsklasser er satt i reell karantene frem til og med torsdag 25. mars. Husstandsmedlemmer er satt i ventekarantene til negativt svar på første test til deres husstandsmedlem foreligger. Elever i karantene må følge nasjonale myndigheters retningslinjer. Negativ test opphører ikke reell karantene.

Vinger barnehage/Amundheimen:

En avdeling er satt i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

Vurdering av trafikkslysmodell skole og barnehage

Krisestaben vurderer fortløpende behov for innføring av rødt nivå i barnehager og skoler i Kongsvinger. Dette avhenger av oversikten over smittesituasjonen i kommunen.

HELSE OG INSTUTISJONER

Roverudhjemmet:

Smitte er påvist hos kjent nærkontakt i tilknytning til korttidsavdelingen. Dette har medført at ytterligere ni medarbeidere er satt i karantene. Det er innført inntaksstopp ved KAD (kommunal akutt døgnenhet) og korttidsavdeling. Det er innført besøksstopp på hele Roverudhjemmet.

FRITIDSAKTIVITETER

Rådhusteateret

Denne ukens arrangementer på rådhusteateret er avlyst.

Powered by Labrador CMS