50 elever i karantene ved Øvrebyen

Publisert Sist oppdatert

Glåmdalen meldte onsdag kveld at en elev ved Øvrebyen videregående skole har testet positivt for covid-19. Avisen skriver at alle elevene som hadde undervisning i fagene sammen med den smittede, skal i karantene – og ikke møte på skolen på 10 dager regnet fra mandag.

Assisterende rektor Øivind Smerkerud på Øvrebyen opplyser til Mitt Kongsvinger at det er snakk om rundt 50 elever og to lærere i karantene.

Glåmdalen gjengir også en melding som er gått ut til elevene, der det står at kommunens smittesporingspersonell tar kontakt med elevene for testing torsdag 18. mars. I tillegg skal husstandsmedlemmene til elevene som er i karantene, være i ventekarantene til elevene er testet med negativt resultat.

Flere skoler rammet av smitte

Kommunelege Camilla Kvalø Smedtorp har tidligere gått ut og sagt at innbyggerne må forberede seg på at mange kan havne i karantene fremover. Konsekvensene i form av antall i karantene kan bli betydelige. Dette kan slå uheldig ut for skoler, arbeidsplasser og aktiviteter.

Ventekarantene er en del av en forsterket «TISK» (Testing, isolasjon, smittesporing og karantene), og innebærer at også nærkontaktens husstandsmedlemmer oppfordres til å være i «ventekarantene» frem til nærkontakten har fått negativt svar på første test.

Det vurderes hele tiden en forsterket TISK- strategi ved oppfølging av nærkontakter ved koronasmitte. Kommunen har også benyttet seg av forsterket TISK tidligere, ved skoler og barnehager hvor man potensielt kan ha vært utsatt for koronasmitte. Hele klasser eller avdelinger har da blitt satt i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

Flere skoler i kommunen er nå rammet av koronasmitte. Mitt Kongsvinger skrev onsdag at Kongsvinger montessoriskole holder stengt inntil videre og avventer flere prøvesvar, etter påvist smittetilfelle ved skolen.Også ved Vennersberg skole er to trinn satt i ventekarantene.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) varsler at det kommer en egen smittevernveileder for videregående skole fredag. Målet er å få ned smitten blant de eldste skoleelevene. Til nå har det vært en felles smittevernveileder for ungdomsskole og videregående, noe som ikke har fungert like godt, mener Melby.

Powered by Labrador CMS