Samboerparet Lisbet Buserud og Bjørn Berntsen vil kommende uke markere at Bowling 1 Kongsvinger er 20 år.

Bowlingen fyller 20 år

Kongsvingers første bowlinghall fyller 20 år i neste uke. – Det vil bli markert, sier Lisbet Buserud og Bjørn Berntsen, som er dagens eiere.

Publisert Sist oppdatert

Dørene ved bowlingsenteret åpnet for første gang 11. november 2000. Samboerparet Buserud/Berntsen har eid Bowling 1 Kongsvinger de fem siste årene, og hadde sett frem til å markere 20-årsjubileum i november. Dessverre blir denne planen litt amputert på grunn av koronasituasjonen, men de forteller at det blir jubileumstilbud hele uka.

– Vi hadde håpet å kunne skape mer liv og røre her i forbindelse med jubileumet, blant annet med trubadur og god stemning i puben. Dette dropper vi, men forsikrer at de som kommer innom skal få ta del i feiringen og få gode tilbud, sier Buserud.

Mens det er Lisbet som regjerer på bowlingbanen, er det Bjørn som er best på shuffleboard.

Mange kjenner Bjørn Berntsen som stasjonssjef på politistasjonen i Kongsvinger. Da han gikk av med pensjon, valgte han å gå inn på eiersiden og kjøpte 50 prosent av aksjene i driftsselskapet i 2016, hvor samboeren fra før eide den resterende halvparten. Bowling 1 Kongsvinger AS har gått med overskudd hele perioden de har vært eiere.

– Hvordan det blir i år er vi fortsatt litt usikre på. Vi hadde en fantastisk inngang på året, men 12. mars fikk vi plutselig fire timer på oss til å stenge. Vi åpnet igjen i 10. mai, og er utrolig takknemlige for at vi har hatt en god tilstrømning av gjester etter det. Sammen med gårdeier har vi pusset opp lokalene, og vi er glade for at dette er noe kundene har satt pris på. Selv om 2020 har vært et tøft år, så skal vi nok klare å lande på beina takket være en meget god egeninnsats, sier de.

Bowling 1 Kongsvinger i EPA-bygget er et populært sted for å arrangere barnebursdag. Firmaer har også fått opp øynene for lokalene.

– Vi har fått et veldig fint møterom, og det tar vi ikke betalt for når firmaer vil legge arrangementer hos oss. Bedriftsarrangementer har vi hatt mange av, og bowling, lazer-zone og shuffleboard er en fin måte å drive teambuilding på. Tirsdag og fredag er det pensjonistbowling, og det er så hyggelig å ha pensjonistene på besøk. Jeg tror de setter stor pris på å ha bowlingen som samlingssted, sier Buserud og Berntsen.

De understreker at smittevernet tas på største alvor, og de følger selvfølgelig tiltak og forhåndsregler myndighetene har kommet med.

– Heldigvis er aktivitetshallen vår så stor at vi kan spre folk over et større område. Vi vasker og spriter stoler og alle kuler etter hver runde, og det spilles bare på annen hver bane. Dessuten har vi aldri to selskaper sammen, forteller Berntsen.

I tillegg til bowling, lazer-zone og shuffleboard, er det automatspill og biljard i hallen. De er stolte av å ha sitt eget pizzabakeri, hvor de selv lager pizzabunnen, og en egen pub innerst i lokalet.

– Så her er det noe for en hver smak, og vi synes det er svært gledelig at så mange besøker oss. Jeg er sikker på at Bowling 1 Kongsvinger består i mange år, Berntsen.

– Og hvem av dere er best i bowling?

– Det er Lisbeth, kommer det kjapt fra den gamle politisjefen.

– Men han er bedre enn meg i shuffleboard, da, sier Lisbeth Buserud.

For husfredens skyld er det kanskje greit at det står 1-1.

Powered by Labrador CMS