Kongsvinger kommune opplever lite smitte blant barn og unge, og har derfor åpnet opp for at de kan få trene igjen.

Slik er smittesituasjonen i Kongsvinger nå

Torsdag gjenåpnet kommunen breddeidretten: — Tiltak skal alltid være så målrettet som mulig og skal i størst mulig grad verne om barn og unge, sier kommunalsjef for helse og mestring.

Publisert

Cathrine Pedersen, kommunalsjef for helse og mestring, opplyser til Mitt Kongsvinger at kommunen valgte å åpne opp breddeidretten på bakgrunn av den lokale smittesituasjonen.

Breddeidretten hadde da holdt stengt i tre uker, etter at kommunen 18. mars kom med anbefalinger om å avlyse alle treninger og kamper for barn, unge og voksne. Kommunen har tett og god dialog med idrettsrådet.

— Tiltak skal alltid være så målrettet som mulig og skal i størst mulig grad verne om barn og unge. Nå har kommunen en lokal smittesituasjon som tilsier lite smitte for barn og unge, og det er derfor ikke behov for å ha strengere lokale tiltak enn de nasjonale, sier Pedersen.

Barn og unge kan trene som vanlig ute og inne, innenfor gode smittevernrutiner. Vokse kan trene utendørs, men de nasjonale reglene sier at organisert breddeidrett for voksne over 20 år ikke skal gjennomføres innendørs.

Det anbefales fortsatt sterkt å avlyse eller utsette konkurranser, treningskamper og hospiteringer på tvers av kohorter. Pedersen viser også til at det generelt anbefales å redusere mobiliteten og at man reiser minst mulig på tvers av kommune og fylkesgrenser.

— Innbyggere skal forholde seg til de fastsatte reglene for egen kommune. Er idrett for barn og unge stengt i egen kommune, kan man heller ikke delta i nabokommunen.

For tidlig å si noe om påsken

Kommunen valgte å videreføre påbudet om munnbind på kollektivtransport, inkludert skoletransport, frem til og med 14.04.2021. Påbudet gjelder ikke for barn under 12 år eller for de som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

Du kan til enhver tid holde deg oppdatert på gjeldende lokale tiltak på Kongsvinger kommunes nettside. De lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

— Kongsvinger kommune har fra før påsken hatt et lavt antall nye smittede. Krisestaben følger situasjonen tett etter en påske med mye mobilitet. Det er mange som tester seg, og det er veldig bra, sier Cathrine Pedersen.

Hun sier at det ennå er for tidlig å si noe om hvordan smittesituasjonen er i kommunen etter påsken.

— Hvor raskt stenger dere ned breddeidretten igjen ved en eventuell smitteøkning i kommunen?

— Tiltak skal være så treffsikre som mulig. Ved en økende smitte i kommunen , må tiltak vurderes utfra hvilken aldersgrupper smitten er mest utbredt i.

Powered by Labrador CMS