Bane Nor utfører torsdag ettermiddag arbeid på togovergangen på Roverud, etter at en lastebilsjåfør skal ha sklidd av veien og truffet bommen.
Bane Nor utfører torsdag ettermiddag arbeid på togovergangen på Roverud, etter at en lastebilsjåfør skal ha sklidd av veien og truffet bommen.

Kjørte ned bommen og stakk av – Fikk førerkortet beslaglagt

Kraftig snøfall på Østlandet har skapt trøbbel flere steder, også Kongsvinger våknet torsdag opp til snøbelagte veier. I 10-tiden hadde en lastebil sklidd av veien ved togovergangen på Roverud og krasjet inn i bommen.

Operasjonsleder i politiet i Innlandet, Bård Einar Hoft, sier at lastebilen skal ha stått fast og sperret overgangen frem til en annen lastebilsjåfør ankom stedet og hjalp til med å trekke den fastkjørte lastebilen løs.

Lastebilsjåføren som kjørte ned bommen stakk deretter av uten å melde fra til politiet eller Bane Nor. Den hjelpende lastebilsjåfør varslet politiet, som ut fra beskrivelser var i stand til å spore opp lastebilsjåføren som kjørte av veien.

– Vi kom i kontakt med lastebilsjåføren som hadde kjørt i bommen like etter klokken 11. Da beslagla vi førerkortet til sjåføren, som nå anmeldes for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3, om å ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom, sier Hoft.

Pressekontakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, sier at de ble varslet om hendelsen kort tid etter og sendte ansatte til stedet.

Skadene skal ikke ha vært så store at det var nødvendig med utskiftning, kun reparasjon av eksisterende bom. Mannskapet på stedet dirigerer trafikken forbi mens arbeidet pågår, Børseth anslår at reparasjonsarbeidet vil være ferdig i løpet av torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS