Audun Bårdseth overtar som ansvarlig redaktør for Mitt Kongsvinger fra årsskiftet.
Audun Bårdseth overtar som ansvarlig redaktør for Mitt Kongsvinger fra årsskiftet.

Audun er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Mitt Kongsvinger

Audun Bårdseth (49) er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Mitt Kongsvinger etter Bjørn Taalesen. Bårdseth, som starter i jobben ved årsskiftet, er glad for at Taalesen blir med videre.

Publisert Sist oppdatert

Bårdseth kommer opprinnelig fra Skotterud. Han startet sin yrkeskarriere i Glåmdalen under Bjørn Taalesens ledelse, før turen gikk til Horten og avisa Gjengangeren. Her jobbet han i 25 år, de siste fire årene som ansvarlig redaktør og daglig leder. Han kommer til Mitt Kongsvinger fra Svalbardposten, hvor han har jobbet i snaut to år.

– Jeg stortrives i Longyearbyen og på Svalbard, men da muligheten for å være med på å utvikle Mitt Kongsvinger videre, var dette en sjanse jeg ikke klarte å si nei til. Jeg har latt meg imponere over at Mitt Kongsvinger har funnet sin plass og fylt et tomrom som åpenbart har vært i Kongsvinger, sier Bårdseth.

Bjørn Taalesen informerte styret i utgiverselskapet Nye Medier Invest AS før sommerferien om at han mente det ville være riktig for den videre utviklingen av Mitt Kongsvinger å starte arbeidet med å finne en ny ansvarlig redaktør.

– Mitt Kongsvinger fyller ett år i morgen, og vi har lagt bak oss et år som har overgått våre forventninger. Jeg er egentlig pensjonist, men forpliktet meg til å bidra i minimum to år da jeg sa ja til å være med på dette prosjektet. Jeg mener tidspunktet er riktig for å få inn en ny ansvarlig redaktør som kan trekke de litt lengre linjene, sier Taalesen, som på ingen måte blir borte fra spaltene. Han vil fortsatt glede og ergre våre lesere med sine sylskarpe kommentarer og andre saker.

– Jeg stilte meg til disposisjon for å bidra videre i en annen rolle, hvis arvtakeren ønsket dette. Og det har Audun Bårdseth sagt han gjør, sier Taalesen.

Styreleder Erik Veiby (i midten) er glad for å ha fått på plass Audun Bårdseth som ny ansvarlig redaktør og at Bjørn Taalesen fortsatt skal være med på laget.
Styreleder Erik Veiby (i midten) er glad for å ha fått på plass Audun Bårdseth som ny ansvarlig redaktør og at Bjørn Taalesen fortsatt skal være med på laget.

Erik Veiby, styreleder i Nye Medier Invest AS, er svært glad for at Mitt Kongsvinger har ansatt en så erfaren og dyktig avismann som Audun Bårdseth.

– Ansettelsen av Bårdseth, samtidig som at Bjørn Taalesen er med videre, er et signal på at Mitt Kongsvinger ønsker å ta ytterligere steg og styrke posisjonen som en foretrukken nyhetsleverandør i Kongsvinger. Bårdseth kommer til oss med solid journalistisk kompetanse. Under hans ledelse opplevde Amedia-eide Gjengangeren opplagsvekst og gode økonomiske tall, og vi mener han er den rette til å ta Mitt Kongsvinger videre. At han i tillegg har lokal tilknytning, ser vi på som et stort pluss, sier Veiby.

Audun Bårdseth vil være på plass i avislokalene fra og med 3. januar, og han legger ikke skjul på at han gleder seg.

– Jeg må aller først få gratulere Mitt Kongsvinger med ettårsdagen og et år med gode resultater. Det har vært imponerende å følge med på. Jeg er veldig glad for å få denne muligheten til å være med på utviklingen videre og gleder meg til å begynne. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med en by som har forandret seg mye og positivt siden jeg bodde der sist, sier han.

Den påtroppende redaktøren vil være en synlig og aktiv deltaker i byen.

– Det er en uskrevet avtale som jeg mener følger av jobben, en forpliktelse jeg har til leserne. Mitt Kongsvinger skal være synlige og på lag med folk. Det tenker jeg er en forutsetning for at vi skal fortsette å være det beste stedet for de lokale nyhetene. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med nye, dyktige kollegaer og jobbe sammen med dem for å levere de viktige sakene, de gode historiene og ikke minst holde et skarpt fokus på styre og stell, sier Bårdseth.

Powered by Labrador CMS