Adem Güven liker svært dårlig at Åsane peker på han som smittekilde.

Føler seg presset til å stå frem

Adem Güven liker veldig dårlig at Åsanes trener peker på han som smittekilden i Åsane. – Jeg føler meg presset til å stå opp for meg selv, sier Adem Güven, som nå står frem som KIL-spilleren som er rammet av korona.

Publisert Sist oppdatert

Åsane har selv en spiller som er smittet av korona. Morten Røssland, Åsanes trener, gikk langt i sine antydninger om at KIL var smittekilden i Åsane etter at det i går ble kjent at en KIL-spiller var smittet av korona. Til VG uttalte han følgende: «Ja, da blir det to pluss to. Da skjønner jeg at vi mest sannsynlig har blitt smittet der. Det kan skje, men da bør vi f... meg få beskjed om det. Vi har jo gått i flere dager og trent og spredt smitten i laget.»

KIL-spilleren som er smittet er altså KILs kaptein Adem Güven. Kommentarene til Røssland gjør den ellers så sindige spissen forbannet og oppgitt. I utgangspunktet ønsket han å være anonym, men påstandene fra Åsane-leiren kan ikke stå uimotsagt.

­– Det er alvorlige beskyldninger han kommer med, og det liker jeg ikke. Jeg føler meg presset til å stå frem og stå opp for meg selv. Jeg følte meg helt frisk i Bergen, og kunne like gjerne sagt at jeg ble smittet der. Men så lenge vi ikke vet noe, så holder jeg meg for god til det, sier Adem til Mitt Kongsvinger.

Det er ellers klart at spilleren som delte hotellrom med Adem i Bergen ikke er smittet av korona. Romkameraten testet seg i går og fikk svar i dag.

Adem uttalte seg anonymt til Mitt Kongsvinger i går, og hadde håpet å forbli anonym. Adem fortalte da at han har vært svært syk.

– Åsane-treneren burde tenkt seg om før han snakket. Korona er tross alt en svært alvorlig sykdom, som kan få det verst tenkelige utfallet. I den sammenhengen blir fotball uviktig, påpeker Adem.

35-åringen forteller at han i dag føler seg mye bedre og er på bedringens vei etter at han søndag fikk påvist korona.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med Espen Nystuen, daglig leder i KIL. Han ønsker ikke en polemikk med Åsane gjennom media, og har ingen ytterligere kommentarer.

Gorm Natlandsmyr, daglig leder i Åsane, sier til Mitt Kongsvinger at Morten Røssland uttalte seg til VG på vegne av klubben.

– Vi står bak det Morten har sagt, sier Natlandsmyr.

­– Så Åsane som klubb mener KIL er smittekilden?

­– Jeg forstår at Morten tenker de tankene, men ingen vet smittekilden her. Vi tror kanskje KIL kunne håndtert saken bedre, men ønsker samtidig ikke å henge ut noen. Dette er vanskelig for alle involverte klubber.

­– Morten Røssland kritiserer KIL for at de ikke kontaktet dere da klubben fikk påvist smitte hos en av spillerne. Kontaktet dere KIL da dere oppdaget smitte?

– Nei, vi kontaktet Jerv som vi skulle møte, og var mest opptatt av det, sier Natlandsmyr.

Powered by Labrador CMS