KIL-spiller har testet positivt for koronavirus

Publisert Sist oppdatert

En spiller i KIL-troppen fikk søndag kveld melding om at hans korona-test var positiv. Det skriver KIL på sine hjemmesider.

Klubblege Åge Henning Andersen sier til Mitt Kongsvinger at de ikke har mistanke om at andre spillere har korona, men de har tatt alle forholdsregler og testet samtlige spillere og personer i støtteapparatet.

– Den aktuelle spilleren har ikke hatt kontakt med noen andre i spillerstallen eller støtteapparatet siden vi kom hjem fra Bergen for litt over en uke siden. Det er heller ingen andre som har vist noen tegn til sykdom. Samtidig vet vi at unge, friske personer kan være smittet uten at de har symptomer. For å være på den sikre siden er alle nå testet, sier Andersen.

– I forrige uke ble det kjent at en Åsane-spiller hadde fått korona. Mistenker dere at KIL-spilleren ble smittet i Bergen?

– Vi var i Bergen fra lørdag til søndag, og på mandag fikk spilleren de første symptomene - og det synes jeg er litt tidlig hvis han ble smittet i Bergen. Men vi kan ikke utelukke noe.

– Hvilke symptomer har spilleren?

– Det startet med øvre luftveissymptomer, sår hals og hoste. Etter hvert mer generell svette og redusert lukte- og smakssans. Men jeg har akkurat snakket med spilleren, og han er i klar bedring.

– Er det fare for at kampen mot Grorud på lørdag blir utsatt?

– Hvis ingen av testene vi har tatt nå er positive, så bør den ikke være det. Vi må huske på at den aktuelle spilleren ikke har vært i kontakt med noen av de andre spillerne eller støtteapparatet siden søndag for litt over en uke siden. Spilleren har gjort alt riktig og fulgt alle retningslinjer hele veien, understreker Andersen.

Powered by Labrador CMS