Før varmen er tilbake for fullt, ventes det lyn og torden østafjells tirsdag kveld.

Farevarsel for styrtregn og torden

Nå kan det komme tropenetter. Men før det må du forberede deg på styrtregn og torden.

Det er nemlig sendt ut farevarsel for styrtregn og torden.

– Det blir kraftige regnbyger på deler av Østlandet i morgen ettermiddag og kveld. Det blir store lokale variasjoner i både intensitet og mengde, tvitrer Meteorologene, som også melder om kraftig tordenvær. På værkartet til Meteorologisk institutt ser det ut til at området fra Skien i sør til Lillehammer i nord får det verste trøkket.

Deretter venter en hetebølge, men trolig lenger nord enn tidligere varslet. Midt-Norge og nordlige deler av Østlandet kan få 30 grader mot slutten av uka.

– I første omgang ser det ut til å bli skiftende i dag og i morgen, sier vakthavende meteorolog Julie Solsvik Vågan til NTB mandag morgen.

Tirsdag kveld ventes det skikkelige sommerbyger og torden østafjells, og det legger en liten demper på de høyeste temperaturene.

Men så letner det inn mot onsdag. Da begynner varmen å komme skikkelig, særlig i Midt-Norge og nord på Østlandet. Det er altså her folk kan få føle på sommerens første hetebølge – det vil si temperaturer over 28 grader i minst tre døgn.

– Fra onsdag og inn mot helga stiger temperaturen sakte, men sikkert opp mot 30 grader. Mange steder vil få over 25 grader, mens termometeret noen steder vil bikke 30 grader, sier meteorologen.

Hun presiserer at det fortsatt ikke er helt sikkert hvor heten vil slå til fullt.

– Det har flyttet litt på seg, og fortsatt er det ikke hogd i stein hvor det kommer.

Lokalt kan det også bli mulighet for tropenetter, mest i indre strøk der det er minst påvirkning fra havet. (NTB)

Powered by Labrador CMS