Narkotikabruk, bilkjøring og mangel på gyldig førerkort er noe av det som blir tema når en kongsvingermann i 50-årene møter i tingretten.

Tiltalt for ti brudd på vegtrafikkloven

Ett tilfelle av kjøring i narko-rus, to fartsovertredelser og sju bilturer uten førerkort. Det er noen av lovbruddene som en kongsvingermann må svare for i tingretten.

Publisert

Utover å ha vist manglende respekt for vegtrafikkloven, mener påtalemyndigheten at kongsvingermannen heller ikke har klart å holde seg på rett side av narkotikalovgivningen.

Heroin og amfetamin

I tiltalebeslutningen, tatt ut av Statsadvokatene i Hedmark og Oppland, går det frem at mannen oppbevarte 4,97 gram heroin, 0,8 gram amfetamin og 13 milliliter metadon hjemme hos seg selv. Dette var i mai 2019. Oppbevaringen av narkotika anses å være blant de alvorligste forbrytelsene han må stå til rette for.

I tillegg til oppbevaring, er han også tiltalt for bruk av narkotika. Under en kjøretur i Kongsvinger i fjor høst, ble det funnet spor etter morfin og amfetamin i blodet hans tilsvarende en alkoholpromille på minst 0,5. Han skal også ha brukt narkotika forut for nevnte beslag i hjemmet våren 2019.

Kjørte for fort

Fire av kjøreturene uten gyldig førerkort skal ha skjedd i Kongsvinger. Den ene av disse var da han i fjor høst ble tatt for ruskjøring.

De øvrige tre tilfellene skjedde henholdsvis på E16 ved Gardermoen, i Lørentunnelen i Oslo og i Operatunnelen i Oslo.

Han er tiltalt for å ha kjørt for fort to av gangene han ble avslørt uten gyldig førerkort. I begge tilfellene var høyeste tillatte hastighet 70 kilometer i timen. Første gang kjørte han i 87 kilometer i timen og andre gang i 86 kilometer i timen.

Kongsvingermannen må møte i Glåmdal tingrett torsdag.

Powered by Labrador CMS