FORENING FORTVILER:

Huset i Norskogvegen på Kongsvinger har 13 øvingsrom og 55 personer er aktive medlemmer.
Huset i Norskogvegen på Kongsvinger har 13 øvingsrom og 55 personer er aktive medlemmer.

Strøm-sjokk for Huset

Femdobbelt strømregning skaper fortvilelse for det frivilligdrevne musikkhuset.

Publisert

24.000 kroner.

Det er prisen for strømmen for desember måned for Huset Kongsvinger Aktivitetssenter.

– Den pleier å være mellom 4.500 og 5.500 kroner, forteller styreleder i Dag Sand. Siden Huset drives som en frivillig forening, kvalifiserer de ikke til kompensasjonsordningen som er innført til hjelp for de som rammes av den sterke økningen i strømprisen.

– Det er litt katastrofe. Vi har driver på frivillig basis for å kunne gi et lavkost-tilbud og har ikke økonomi til å tåle denne kjemperegningen. Vi tar høyde for toppene men ikke noe i nærheten av noe slikt som dette, utdyper Sand.

Noen konkret løsning på pengeknipen har foreløpig ikke manifestert seg etter at foreningen offentliggjorde sitt nødskrik i sosiale medier mandag.

– Vi prøver å finne løsninger og er blant annet i dialog med kommunen. Ellers har jeg sendt en epost til lokale stortingsrepresentanter med håp om at også den frivillige delen av kulturlivet skal få en kompensasjonsordning. Akkurat nå føler vi oss bundet og fortvilet og sover ikke godt om natta. Økonomien i foreningen er på kanten av stupet på grunn av dette, sier Sand.

– Hvilke andre mulige løsninger er diskutert?

– Vi vurderer å arrangere «Strøm for strøm», som er en idé fra Stig-Atle Bakke. Det vil i tilfelle være en nettsendt konsert for å samle inn penger. Det vil i tilfelle være en kortsiktig brannslokking. Den varige løsningen ligger hos regjeringen. De bør snarest innføre en ordning vi også kan bruke. Vi er ikke alene. Den frivillige delen av kulturlivet står i brann, mener Dags Sand.

Musikkhuset på Kongsvinger har 13 øvingsrom til leie for lokale musikere. Stedet har for tiden 55 aktive medlemmer, i følge styrelederen.

Powered by Labrador CMS