Nå kan du ha piggene ute helt frem til 1. mai.

Vegvesenet utsetter piggdekk-fristen

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at de utsetter fristen for å ta av piggdekkene. Nå kan du ha piggene ute helt til 1. mai.

Koronapandemien er ifølge pressemeldingen bakgrunnen for utsettelsen. Vegvesenet ga tilsvarende korona-utsettelse i fjor vår og Sverige har også innført en lik utsettelse.

– Vi oppfordrer likevel folk til skifte ut piggdekkene så raskt som mulig. Men ser mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, sier veg- og trafikkjuridisk-avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Ingrid Heggebø Lutnæs i pressemeldingen.

Den opprinnelige fristen for å ta av piggdekkene i Kongsvinger og resten av Sør-Norge var første mandag etter 2. påskedag, og innen 1. mai i Nord-Norge.

– Dette har vært en vanskelig vurdering. Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på vegen lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Powered by Labrador CMS