Ordførerne kommer med felles budskap

Alle seks ordførerne i kongsvingerregionen skriver i en felles pressemelding fredag kveld at de tidligere på ettermiddagen gjennomførte et møte med Statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Publisert Sist oppdatert

De redegjorde på møtet for koronasituasjonen i de ulike kommune og stilte spørsmål til de nasjonale helsemyndighetene om blant annet tiltak og anbefalinger.

– Vi i regionen har jobbet tett sammen med hverandre igjennom hele pandemien og vil nå holde løpende kontakt med hverandre med i tiden fremover, dersom situasjonen nå skulle forverre seg. Akkurat nå er alt veldig uavklart, da vi enda venter på mange prøvesvar i mange av kommunene. Vi kommer til å følge situasjonen tett igjennom helgen og samler krisestabene våre dersom det blir behov for det, sier Kongsvingers ordfører til Mitt Kongsvinger.

Hun oppfordrer også alle i de seks kommune til å være bevisst på at de holder seg til både lokale og nasjonale tiltak og anbefalinger.

I pressemeldingen skriver de:

Det pågår nå smitteutbrudd av forskjellige omfang i Åsnes, Grue, Kongsvinger, Sør-Odal og Nord-Odal, og kommunene i Kongsvingerregionen følger i fellesskap situasjonen tett.

Det er i løpet av det siste døgnet blitt tatt flere hundre koronatester som det forventes svar på i løpet av helga og begynnelsen av neste uke.

Kommunene vil understreke at man i alle nye smittetilfeller nå går ut fra at det er snakk om en av de muterte virusvariantene, som smitter lettere.

Ordførerne i Kongsvingerregionen henstiller derfor alle innbyggere om å unngå unødvendige reiser utenfor egen hjemkommune, og å begrense sosial kontakt i størst mulig grad.

Smittesporingsteamene i Kongsvingerregionen vil oppfordre alle til å være åpne og ærlige når man blir oppringt. Helsevesenet har taushetsplikt, og informasjon som blir gitt vil kun bli brukt i smittesporingsarbeid.

Kommunene i Kongsvingerregionen og nasjonale helsemyndigheter vurderer ikke at det er behov for å innføre ytterligere tiltak per dags dato på regionalt nivå utover det som er gjeldende i den enkelte kommune i dag. For informasjon om hva som gjelder for deg, gå inn på din kommunes hjemmeside.

De skriver også at kommunene planlegger for et nytt møte med Statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet mandag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS