Kommunen legger frem nye anbefalinger

Torsdag kommer kommunen med flere anbefalinger til befolkningen etter at smitten øker i Kongsvinger.

Publisert Sist oppdatert

Kommunens krisestab hadde torsdag ettermiddag møte der de bestemte seg for å komme med en rekke nye anbefalinger til befolkingen. Anbefalingene gjelder til og med 7. april.

– Vi befinner oss nå i en situasjon hvor smitten i kommunen øker raskt. Situasjonen er alvorlig og det bekymrer spesielt at smitten har mange forskjellige og ukjente smitteveier, sier ordfører Margrethe Haarr i en pressemelding og legger til:

–Jeg vil anmode innbyggerne til å holde seg mest mulig hjemme og følge de nasjonale og lokale tiltak og anbefalinger. Det å redusere summen av antallet nærkontakter er spesielt viktig når vi har med et mutert virus å gjøre. Dersom vi ikke klarer å holde antall nærkontakter nede, kan dette medføre at vi må innføre strengere lokale tiltak fremover. Det er summen av dine nærkontakter i løpet av en uke som er avgjørende.

Tidligere samme dag ble det også innført tiltak for skoler, fritidsaktiviteter og helseinstitusjoner i kommunen. Det har også blitt bekreftet enda ett nytt smittetilfelle i løpet av torsdagen.

Du kan til enhver tid holde deg oppdatert på gjeldende lokale tiltak på Kongsvinger kommunes nettside her. De lokale tiltakene gjelder i tillegg til de nasjonale tiltakene.

Følgende nye anbefalinger er innført:

Arrangementer:

Det anbefales sterkt at alle arrangementer avlyses. Hvis arrangementet må gjennomføres anbefales det maks 10 personer innendørs og maks 50 personer utendørs. Unntaket er begravelser som følger nasjonale retningslinjer.

Breddeidrett:

Det anbefales sterkt å avlyse alle treninger og kamper for barn, unge og voksne. Kommunen har tett og god dialog med idrettsrådet.

Treningssenter:

Innbyggerne anbefales sterkt å ikke gjennomføre treninger innendørs, med unntak av trening i forbindelse med rehabilitering.

Bruk av munnbind:

Det anbefales bruk av munnbind for alle over 12 år på steder der det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer i følgende situasjoner:

  • På kollektivtransport og i taxi
  • På butikker hvor kunder kjøper varer. Eksempelvis varehandel, kiosk, bensinstasjon og kjøpesentre.
  • På serveringssteder
  • I tros- og livssynshus

Kongsbadet:

Svømmehallen holder stengt inntil 7. april.

Biblioteket:

Biblioteket holder stengt inntil videre.

Følger anbefalingene

Flere aktiviteter og idrettslag i kommunen har allerede begynt å varsle sine medlemmer om at de følger kommunens anbefalinger, og avlyser derfor alle treninger frem til 7. april.

– Vi har vært i dialog med kommunen i dag og har videreformidlet de anbefalingene de la frem, sånn at de kan få oversikt over de smittetilfellene som er nå. Vi støtter anbefalingene og oppfordrer folk til å følge dem, vi er redd for at dette kan ende med nedstengning på lengre sikt dersom smittesituasjonen får lov til å forverre seg, sier leder i Kongsvinger Idrettsråd, Kent Roger Granseth.

Powered by Labrador CMS