Leder av programkomiteen Linda Hofstad Helleland på pressetreff i forkant av Høyres landsmøte.
Leder av programkomiteen Linda Hofstad Helleland på pressetreff i forkant av Høyres landsmøte.

Regjeringen vil sikre internett til alle i Norge

Det er kostbart å etablere internettilgang der det er spredt bosetting, noe det er mye av i Norge. Nå vil regjeringen etablere en innkjøpsordning.

I første halvår i fjor var det rundt 1.400 bygninger med husstander eller virksomheter rundt om i landet som ikke hadde tilbud om grunnleggende bredbånd (20 Mbits eller mer). Regjeringen vil starte en innkjøpsordning slik at alle er sikret funksjonelt internett og telefoni i fremtiden.

– Dette er bygninger som ligger svært vanskelig til rent geografisk. Nå tar vi et krafttak for å hjelpe disse innbyggerne med å få tilgang til internett, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) i en pressemelding.

Regjeringens plan går ut på at personer og næringsdrivende som bor i slike områder, vil kunne søke om finansiell støtte og hjelp til etablering av tilgang til internett gjennom en målrettet statlig innkjøpsordning.

Man vil kunne søke om støtte på opptil 400.000 kroner for bredbånd, med en egenandel på 5.000 kroner.

– En innkjøpsordning åpner også i større grad for at små og lokale bredbåndsleverandører kan være med i konkurransen, sier Helleland.

Regjeringen har tidligere satt som mål at alle skal ha tilbud om høyhastighets bredbånd innen utgangen av 2025.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS