Idrettsleder er siktet for seksuelt krenkende adferd mot barn

En idrettsleder i Kongsvinger ble pågrepet og er siktet for seksuelt krenkende adferd mot barn under 16 år.

Publisert Sist oppdatert

Etter hva Mitt Kongsvinger erfarer fikk idrettslaget et varsel de tok på største alvor og kontaktet politiet, som pågrep vedkommende hjemme forrige lørdag. Idrettslederen er siktet for seksuelt krenkende adferd mot barn under 16 år, og ble løslatt etter avhør. Det skal dreie seg om meldinger av en karakter som beskrives av våre kilder som for grov til å kunne være ment som en spøk. Politiet skal ha sikret seg meldingene som bevis.

Politifullmektig Christine Lundstein ønsker ikke å kommentere om det er mistanke om flere fornærmede enn den ene personen idrettslaget fikk varsling om. På spørsmål om politiet vurderte å fremstille siktede for varetektsfengsling, svarer hun:

– Det var ikke grunnlag for varetektsfengsling da vilkårene for dette ikke var tilstede. Det må foreligge fare for bevisforspillelse eller gjentakelse, eventuelt unndragelsesfare. Dette er vurdert ikke å foreligge i denne saken. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier hun.

Siktedes advokat er Kjetil Moe Løvberg. Han er forholdsvis ordknapp.

– Jeg har ikke lyst til å si så mye mer enn at min klient er siktet og ble løslatt etter avhør. Jeg er for øvrig enig med politiet i at det ikke var grunnlag for varetektsfengsling, sier han.

­– Hvordan stiller din klient seg til siktelsen?

– Det har han foreløpig ikke tatt formell stilling til, så det må vi komme tilbake til, sier Moe Løvberg.

Mitt Kongsvinger har vært i kontakt med styrelederen i idrettslaget siktede hadde tilknytning til. Styrelederen beskriver dette som en svært vanskelig sak.

– Som styreleder må jeg si at det er en veldig trist og alvorlig sak, som ikke skal skje verken i idretten eller andre steder i samfunnet.

– Hvordan håndterer dere saken videre?

– Vi følger protokoller og retningslinjer fra Norges Idrettsforbund, og får god hjelp både fra dem og særforbundet.

– Hva gjør dere for å ta vare på fornærmede og følge opp siktede?

– Jeg kan ikke si annet enn at vi gjør vårt beste for å ivareta de involverte, sier styrelederen.

Idrettslederen er siktet etter §305, hvor straffereaksjonen er bot eller fengsel med inntil ett år for den som:

a) i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år.

b) tvinger eller forleder et barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd, med mindre forholdet rammes av strengere bestemmelser.

Powered by Labrador CMS