En bygge- og jernvareforretning i Kongsvinger er villedet til å gi fra seg varer i en omfattende svindelsak. Foreløpig er to menn varetektsfengslet i saken.
En bygge- og jernvareforretning i Kongsvinger er villedet til å gi fra seg varer i en omfattende svindelsak. Foreløpig er to menn varetektsfengslet i saken.

Kongsvinger-butikk svindlet: To menn varetektsfengslet

To menn er varetektsfengslet for å ha lurt til seg varer fra en bygge- og jernvarevareforretning i Kongsvinger. Politiet mener svindelen omfatter verdier for mellom sju og åtte hundre tusen kroner.

Publisert Sist oppdatert

Politiets oppfatning er at de to har handlet varer i andres navn for deretter å omsette dem som «splitter nye» i salgskanaler som Facebook Marketplace og Finn.no.

En omfattende etterforskning er nå i gang for å dokumentere hvor de to har vært, hva de har lurt til seg – og ikke minst hvem som har kjøpt tyvegodset.

Butikken i Kongsvinger er et av mange ofre i den grove bedragerisaken. Det er mistanke om at flere personer kan være involvert.

Eldstemann, som er i midten av 30-årene, skal i hovedsak ha vært sjåfør for yngstemann. Sistnevnte er tidlig i 20-årene, og det er han politiet mener har vært inne for å ta ut varene.

Varene ble fakturert i firmanavn med kredittkonto hos bygge- og jernvarekjeden.

Selv om eldstemann i mange tilfeller var yngstemanns sjåfør og ventet i bilen mens varene ble hentet ut, er det han som anses å være hovedmannen bak svindelen.

Han er meget godt kjent for politiet fra før, blant annet for tilsvarende kriminalitet i stor målestokk.

I saken som nå er under opprulling, nærmere 20 bedragerisaker begått den siste tiden, har han erkjent sjåførrollen. Han har imidlertid fortalt at han ikke har hatt kjennskap til yngstemanns bedrageri-virksomhet.

De to har brukt samme fremgangsmåte i en rekke butikker på Østlandet, noe som blant annet er dokumentert på overvåkingsbilder.

I sin behandling av spørsmålet om varetektsfengsling mener tingretten at det åpenbart er flere involverte i sakskomplekset. Politiet skal foreta en rekke avhør og ytterligere ransakinger, samt følge opp ulike salgskanaler. Tingretten er derfor enig i at det er fare for bevisforspillelse dersom de siktede løslates.

Mannen tidlig i 20 årene er fengslet i inntil to uker, med full isolasjon i hele varetekt-perioden. Eldstemann, som anses å være hovedmann, er varetektsfengslet i inntil fire uker. Han kan holdes fullstendig isolert til 19. november.

Powered by Labrador CMS