Økt antall koronalovbrudd i Innlandet

Så langt i år er det registrert 44 koronalovbrudd i Innlandet politidistrikt. De fleste tilfellene gjelder ulovlige grensepasseringer.

Politiet omtaler økningen som markant. Til sammenligning var det til sammen 45 saker som omhandlet koronalovbrudd i hele 2020, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

I samarbeid med Heimevernet og Tolletaten gjennomfører politiet omfattende patruljering i grenseområdene mellom Norge og Sverige.

35 av de 44 anmeldelsene gjelder ulovlige grensepasseringer, mens de resterende i hovedsak gjelder karantenebrudd. Både nordmenn og utlendinger er blitt stanset ved grensen.

I Innlandet er det kun tre grenseoverganger som er lovlige å bruke, nemlig ved Østby, Riksåsen og Magnormoen. De sperrede grenseovergangene er godt merket og skiltet.

De ulovlige grensepasseringene ble blant annet begrunnet med at de ikke var kjent i området og at GPS-en viste veien, at de ikke hadde tilstrekkelig kunnskap om at grensen var stengt eller at de rett og slett tok sjansen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS